Koffie zetten met de Cafetière / French Press?

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 24/10/2018 door Simon.

Koffie zetten met de Cafetière / French Press? De Franse zuiger / Cafetière heeft vele name gekregen over de hele wereld. In Italië heet de pers een Caffettiera een stantuffo. In Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika is het als een koffie ontstopper. In de Verenigd Koninkrijk en Nederland staat het toestel bekend als een “coffee press”. Vele name dus voor het zelfde beestje.

TIP: ”Wil je ook de laagste prijs en hoogste kwaliteit hebben? Maak dan gebruik van deze best Beoordeeld Koffiebonen top 5 lijst. De koffiebonen zijn eenvoudig en voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!”. JA! IK WIL DE KOFFIEBONEN AANBIEDING >>>

Koffie zetten met de Cafetière / French Press?

Zelfkoffiezetten - Koffie zetten met de Cafetière / French Press?

Zelfkoffiezetten – Koffie zetten met de Cafetière / French Press?

De oorsprong van deze Cafetière koffiemethode?

In de loop der jaren heeft de Cafetière een aantal wijzigingen in het ontwerp ondergaan. De eerste koffie pers, die zijn ontstaan in Frankrijk, was al onze moderne koffiezetapparaat in zijn basis vorm: een keukendoek om een metalen staaf die gebruikers zouden drukken in een pot met kokend water. De Cafetière werd gepatenteerd door de Italianen.

Dit was in de persoon van de Milanese ontwerper Attilio Calimani in 1929. Het onderging enkele wijzigingen in het ontwerp die door Faliero Bondanini werden uitgevoerd, die zijn eigen versie weer gepatenteerd had in 1958 en begon met de productie in een Franse klarinet fabriek genaamd Martin SA, waar zijn populariteit snel groeide. Toen de Cafetière eenmaal in europa kwam werd het weer verder gepopulariseerd. Dit door een Brits bedrijf.

De moderne Franse Cafetière die wij kennen bestaat uit een smalle cilindrische beker, meestal gemaakt van glas of kunststof, voorzien van een metalen of plastic deksel en zuiger die sluit nauw aan bij de cilinder en heeft een fijne draad of nylon zeef erin zitten. Wat de machine sterk maakt is de de eenvoud die het vertegenwoordigd.

Het recept:

Eerst weten hoe je zelf een Espresso zet? Lees verder.

  • Verse koffiebonen
  • Waterkoker
  • Lepel / koffieschep
  • Cafetière
  • Koffiemolen / grinder
  • Jouw favoriete koffiemok <3
  • Verse koffiebonen

Grove verse koffie voor de Cafetière

Bereidingswijze:

De French Press kopen - zelfkoffiezetten

De French Press kopen – zelfkoffiezetten

Stap 1: Schoon maken!

Was hem de eerste keer echt goed! Met koud water en spoel hem aantal keer op met kokend water. Anders smaakt je koffie echt naar oude sok, helaas kan ik uit ervaring praten. Voor gebruik goed omspoelen.

Stap 2: Grove maling van de bonen!

Een Cafetière vereist koffie van een lekkere grovere maling dit komt door het filter, als je fijnere koffiemaling gebruikt zal het door de pers filter heen komen en in de koffie belanden.

Stap 3: Koffiezetten!

De koffie wordt gezet door het plaatsen van de vers gemalen koffiebonen in jouw koffiemok en het toevoegen van semi-kokend water(90-96 graden Celsius, 195-205 Fahrenheit) water.Tijdens het water koken kan je de koffie malen tot een medium mengels, niet te grof maar ook zeker niet te fijn.

Dit is een verhouding van ongeveer 28 gram (sterker 51 g) koffiemaling op 450 ml van water in de press, dit blijft altijd kwestie van smaak.

Stap 3: Bijna koffie!

Start door ongeveer de helft van het water toe te voegen, roer enigszins met een lepel. Borrelt het? Dan is het verse koffie! Even wachten 30/60 seconden en voeg de overige helft toe van het kokend water toe. Nu deksel erop en laat brouwen ongeveer 3 minuten.

Stap 4: Lekker bakkie koffie!

Druk op de zuiger van de Cafetière tot de onderkant om de koffie drinkbaar te maken, doe dit rustig. Zit hij vast? Even rustig omhoog en weer naar beneden drukken. Anderen kunnen overwegen de koffie na ongeveer 20 minuten voor een pittige kopkoffie. Wil je het echt anders doen? Dan is er nog koude-zetten, dit vereist geduld en een aantal uren van contact tussen de water en de koffie om de gewenste extractie te bereiken.

Bon appetit!

Conclusie:

Oké, maar overtreft de Percolator / Bealettie Moka Express zeker niet! Een Cafetière is leuk om mee koffie te zetten, maar heb je al ervaring met de percolator dan is deze een leuk ‘hebbeding’ voor erbij. Wat hij wel prima kan is melkopschuimen, daarvoor gebruik ik hem nu ook. Dus om thuis heerlijke cappuccino te drinken kan je hem wel aanschaffen voor de prijs.

Dit zijn de TOP 5 best koffiebonen voor thuis of op kantoor!

Dan is het nu tijd om je te laten zien, wat de beste koffiebonen zijn voor jou. Tevens lees je bij elk koffieproduct vele ervaringen van andere gebruikers.

Zo weet je exact wat je ervan kunt verwachten. Mocht je nog ergens vragen over hebben, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ik help je graag verder!

#1. L’OR Espresso Onyx Koffiebonen – 4 x 500 gram

Deze verpakking is voordeliger als bij de supermarkt in kleine verpakking.  Elke ochtend weer even zorgeloos genieten? De intense ONYX is de ultieme essentie van pure espresso: superieure, donker gebrande Arabica- en Robusta bonen zijn fijn gebrand om een uitgesproken en krachtige melange te onthullen. Lees hier alle ervaringen van andere L’OR Espresso Onyx Koffiebonen gebruikers >>>

Voordelen:

– Intens, krachtig en uitgesproken
– Voordelige koop
–  Samenspel van Arabica en Robusta bonen
– De krachtigste Smaakintensiteit op schaal 12 (1-12)

Aanbieding L'OR Espresso Onyx Koffiebonen - 4 x 500 gram

Bestel nu L’OR Espresso Onyx Koffiebonen – 4 x 500 gram voor €29,56 bij Bol.com >>>

#2. Douwe Egberts Décafé Koffiebonen – 4 x 500 gram

De meest vertrouwde koffie van Nederland gemaakt van pure kwaliteits koffiebonen, dat is voor Douwe Egberts voor staat. Douwe Egberts Décafé is het bekende en vertrouwde Aroma Rood. Met dezelfde prettige ronde smaak en dat bekende aroma, maar dan cafeïnevrij. Bekijk hier de ervaringen van andere Douwe Egberts Décafé gebruikers >>>

Voordelen:

– Geschikt voor vele soorten koffie: Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato
– Samengesteld uit Arabica en Robusta bonen
– Evenwichtig & rond & cafeïnevrij
– Goede prijs kwaliteit verhouding

Aanbieding Douwe Egberts Décafé Koffiebonen - 4 x 500 gram

 

Bestel nu Douwe Egberts Décafé Koffiebonen – 4 x 500 gram voor €24,36 bij Bol.com >>>

#3. Douwe Egberts Excellent Koffiebonen – 4 x 500 gram

De meest beste koffiebonen onder de Douwe Egberts liefhebbers. Met Excellent zet je een milde koffie met een bijzondere smaak. De 100% Arabica melange is mild gebrand waardoor fruitige en bloemige accenten boven komen in de smaak. Lees alle ervaringen van andere Douwe Egberts Excellent gebruikers >>>

Voordelen:

– Goed geschikt voor: Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato
– 100% Arabica koffiebonen
– De fruitige smaakintensiteit op schaal 5 (1-10)
Douwe Egberts Excellent Koffiebonen - 4 x 500 gram

 

Bestel nu Douwe Egberts Excellent Koffiebonen – 4 x 500 gram nu €29,56 bij Bol.com >>>

#4. Douwe Egberts Mocca Koffiebonen – 4 x 500 gram

Dit is alleen voor de mensen die écht van de volle en rijke koffiesmaak houden in de ochtend! Met Mocca zet je koffie met een volle en rijke smaak. De melange is lekker donker gebrand. Een heerlijke verleiding waarin je zelfs subtiele accenten van specerijen en cacao kunt proeven. Voor de genieter is dit het beste van het beste! Lees alle ervaringen van andere Douwe Egberts Mocca gebruikers >>>

Voordelen:

– Praktische verpakking
– 100% Arabica koffiebonen
– Vol & rijke van smaak

Aanbieding Douwe Egberts Mocca Koffiebonen - 4 x 500 gram

 

Bestel nu Douwe Egberts Mocca Koffiebonen – 4 x 500 gram nu €29,56 bij Bol.com >>>

#5. De Vurige Krijger – 100% Arabica koffiebonen 1.000 gram

Soms wil je eens wat anders dan de standaard smaak van koffie toch? Hiervoor is een onweerstaanbare vurige krijger met 100% Arabica koffiebonen. De Vurige Krijger komt van de vulkanische gronden in West-Burundi. Het zijn mooie volle koffiebonen. De smaak is vrij uniek voor Afrikaanse koffies. Hij is pittig en nootachtig van smaak. En dat allemaal omdat hij opgroeit in de vulkanische bodem. Probeer eens deze vulkanische smaak van De Vurige Krijger gebruikers >>>

Voordelen:

– Extra krachtig
– Medium gebrand
– Beter leven voor de koffieboeren

Aanbieding De Vurige Krijger - 100% Arabica koffiebonen 1.000 gram

Bestel nu De Vurige Krijger – 100% Arabica koffiebonen 1.000 gram nu €22,95 bij Bol.com >>>


De beste koffiebonen

Hierboven heb ik de TOP 5 beste en meest verkochten koffiebonen met je gedeeld. Niet alleen ik maar ook vele honderden anderen delen hun mening hierover.

Uiteraard zijn er meer goede koffiebonen verkrijgbaar. Maar mijn TOP 5 van hierboven helpt je in ieder geval bij het maken van de beste keuze voor jou!

Eerst weten hoe je zelf een Cappuccino zet? Lees verder.

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart