Wie is Ariën Reijs van koffiekwaliteit.nl?

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 29/04/2017 door Simon.

Wie is Ariën Reijs van koffiekwaliteit.nl?

Ik heb nu ongeveer twee maanden terug Ariën Reijs leren kennen. Dit door gewoon opzoek te zijn voor mijn passie: oersterke koffie met een volle romige smaak. Kwam zijn website:  www.koffiekwaliteit.nl tegen tussen allemaal ‘te’ onpersoonlijk en grote jongens. Vervolgens had ik gelijk het gevoel, ah eindelijk iemand die ook mijn vrolijke  buurman zou kunnen zijn.

IMG_1352-150x150

Ik zat gelukkig helemaal goed, geweldige koffie-introductie gehad en hier heb ik ook een ‘walhalla start-pakket meegekregen’. Toen was ik natuurlijk gelijk verkocht(letterlijk). Want toen ben ik begonnen met een website op te zetten om ook de Cafe New York koffie aan te gaan bieden. Dit heeft even wat tijd en energie gekost, maar wel met de focus hoe ik het zelf doe ‘keep it simple’.

Ik ben ook nog steeds deze site aan het verbeteren en zorgen dat alle koffie ideeën, recepten, handleidingen en tips die ik heb in mijn blogs komen te staan. Zolang de koffie die ik zet met mijn Bialetti Moka Express mij blijft verbazen zit ik goed. 

Starterspakket koffiekwaliteit.nl

Mijn starterspakket van koffiekwaliteit.nl

Korte introductie: De koffieliefhebber Ariën Reijs  

Nadat ik heb een aantal maanden in Turijn heb gewoond, ben ik de Italiaanse keuken nog meer gaan waarderen! Maar ik heb vooral genoten van die heerlijke espresso’s en cappuccino’ die je overal kon krijgen.

Eenmaal terug in Nederland was ik natuurlijk gewend aan die lekkere Italiaanse koffie. Toen viel me op dat er helaas maar weinig mensen in Nederland zijn die échte lekkere espresso of cappuccino kunnen maken.

Espresso maken met vallen en opstaan

Daarom ben ik begonnen om zelf te leren goede espresso te maken. Ik heb in de loop van de jaren mijn eigen kennis opgedaan door vooral veel te experimenteren.

Door vallen en opstaan heb ik mijn KoffieKwaliteit enorm kunnen verbeteren. Maar ik heb ook een barista cursus gedaan bij Louis Claus. Hij was degene die professionele barista’s opleidt en barista examens afneemt.

‘Louis was een prachtmens die een groot deel van zijn leven heeft gewijd aan de totstandkoming van de espressocultuur in Nederland. Hij heeft Nederland internationaal op de koffiekaart gezet’, zegt Veldkamp. 

Ariën heeft ook een ebook geschreven over de perfecte espresso maken, wat ik gelijk ben gaan lezen als koffieliefhebber en heb lopen door pluizen. Want koffie maken en met name de espresso in de Bialetti Moka Express is elke keer weer een leuk experiment. Juist het bezig zijn met je koffie vind ik zeer aangenaam.

Je kunt hier gratis zijn gids/ handleiding over de perfecte espresso ebook downloaden!

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart