Welke Bonenmaler moet ik kopen? De beste bonenmaler van 2020

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 22/11/2021 door Simon.

Je wilt een losse bonenmaler kopen. Een koffiemolen waarmee je jouw bonen zo maalt, dat het kopje koffie nog lekkerder is. Dit zijn je beste opties.

De geur van verse koffie is iets dat echte koffieliefhebbers wakker mag maken. Waarvoor ze uren naar huis reizen of juist op vakantie naar op zoek zijn. Zelfs als dat met het oorverdovende geluid van een bonenmaler gepaard gaat.

Een bonenmaler stelt je namelijk in staat de bonen zo te malen, dat het beste kopje koffie niet ver weg is. Of je nu een pistonmachine of filterapparaat gebruikt. Tenminste, als je een van de beste bonenmalers in huis haalt. Veel goedkope apparaten zijn namelijk helemaal niet zo goed in het malen van koffiebonen.

Daarom ben je al goed op weg door je te verdiepen in de wereld van bonenmalers. Met tientallen verschillende bonenmalers is het vinden van het beste model een opgave. Op deze pagina lees je welk product bij ons de titel Beste Bonenmaler van 2020 gekregen heeft.

Ik vertel je meer over;

 • Waar je bij het kopen van een bonenmaler op moet letten
 • Welke bonenmaler je moet kopen

Kortom, alles wat je moet weten over het malen van koffiebonen. Lees je mee?

Wat moet je weten voordat je een bonenmaler koopt?

Wat moet je weten voordat je een bonenmaler koopt

Je hebt om je heen mogelijk al wat verhalen over bonenmalers en koffiemolens gehoord (is hetzelfde). Hierdoor heb je een beter idee wat voor bonenmaler je zoekt. Toch is de kans klein dat je alles over bonenmalers weet. Anders had je zelf de beste bonenmaler al gevonden.

Wil je elektrisch of met de hand koffiemalen?

Wil je elektrisch of met de hand koffiemalen

Zo heb je elektrische en handmatige bonenmalers, waarbij een elektrische bonenmaler duurder is. En een stuk makkelijker. Wie heeft er zin om vroeg in de ochtend met een bonenmaler te zwoegen? Je bent met een elektrische koffiemolen aanzienlijk goedkoper uit. Na verloop van tijd ga je, net als iedereen, het handmatige malen zat worden.

Voor een paar tientjes extra heb je een elektrische maler. Comfortabeler en sterker ?

Wil je de maalgraad kunnen instellen?

Echte koffieliefhebbers willen absoluut de maalgraad kunnen instellen en jij waarschijnlijk nu of later ook. Hierdoor kan je met dezelfde maler koffiebonen malen voor zowel een espresso als een normale bak koffie.

Gaan we snijden of schijven?

Bonenmalers komen met schijven of messen. Voor de fijnste koffie wil je een bonenmaler met schijven. Net wat duurder, maar betere koffie. Daarnaast kun je met schijven elke keer op precies dezelfde manier de koffiebonen malen. Bij messen heeft zelfs de beste bonenmaler met een afwijking te maken.

Makkelijk schoon te maken

Hoe lekker gemalen koffiebonen ook ruiken als je ze net gemalen hebt: na verloop van tijd begint het allemaal wat minder lekker te ruiken. Daarom wil je altijd voor een bonenmaler kiezen die eenvoudig te demonteren is zodat je de verschillende onderdelen kunt schoonmaken.

Wat voor schijven heb je nodig?

Mocht je besluiten een bonenmaler te kopen met schijven, zijn er verschillende soorten bonenmalers op basis van schijven die je kunt kopen. We hebben hierbij over;

 • Conische of platte schijven
 • Keramische of metalen schijven

Conische keramische schijven zijn het best. De beste bonenmaler heeft altijd conische en keramische schijven. Deze combinatie voert hitte het best af waardoor de smaak van de (veelal dure) koffiebonen behouden blijft.

Welke bonenmaler moet ik kopen?

Nu je weet aan welke eisen de beste bonenmaler moet voldoen, is het tijd om te kijken welke bonenmalers aan deze eisen voldoen. Je hebt namelijk veel keus als het op bonenmalers aankomt. Een van de beste stappen heb je al genomen: je hebt besloten een losse bonenmaler te kopen en niet een die met een koffiezetapparaat verbonden is.

Het enige wat we nu nog moeten doen is bepalen welke bonenmaler de beste is. En dat zijn de volgende modellen!

Bekijk hieronder de top 5 Welke Bonenmaler moet ik kopen op dit moment: 

1. Krups F20342 – Koffiemolen

Deze koffiemolen heb ik al trouw 7 jaar zonder enige hapering! Dus een veelzijdig apparaat dat ook gebruikt kan worden om noten, zaden, kruiden en specerijen te hakken of vermalen. Dankzij een compact design en gestroomlijnd aangezicht, is deze elektrische koffiemolen een praktische, gebruiksvriendelijke aanvulling voor elke keuken! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Snelle, consistente maling
 • Handzaam apparaat en niet kapot te krijgen
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Melitta Molino – Koffiemolen – Zwart/rood

Dit geweldige apparaat voor een mooie prijs/kwaliteit verhouding is zeker in orde. Dit is een stevig en kwalitatief goed apparaat. Zitten beveiligingen op dat er bv. niet gemaald kan worden zonder dat de deksel/kap erop zit. Het schoonmaken is iets meer een uitdaging, doordat veel ruimtes niet makkelijk te bereiken zijn. Maalgraden zijn top en daarvoor koop je het! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Prima apparaat voor de perfecte koffie
 • Deze koffiemolen werkt met metalen schijven
 • Goede prijs/kwaliteit

3. DeLonghi Bonenmaler KG89 – Zilver

Wil jij graag hoogwaardige koffiemalen met een heerlijke smaak? De maalgraadselector kunt u instellen van fijn tot grof en ook de hoeveelheid kopjes is instelbaar van 2 tot 12 kopjes. De inhoud van het bonenreservoir is 120 gram. Daarnaast is het tranparante opvangbakje met deksel uitneembaar. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • snel en eenvoudig in te stellen
 • maakt verhoudingsgewijs met andere apparaten niet veel geluid
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Bonenmaler / koffiemolen ‘Encore’ BA485 – Baratza

Jij wil graag fijn of grof gemalen koffie en nooit meer verkeerde smaak? De langzaam draaiende conische maalschijven van de Encore zorgen voor behoud van aroma en smaak van de versgemalen bonen. De veertig instelbare posities zorgen voor een perfecte instelbaarheid voor Espresso, filter of cafetiere koffie. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Prima maler maar beter investeren in iets beters
 • Fijn dat zowel een opvangbak als direct malen in een piston mogelijk is
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Tristar Koffiemolen KM-2270 – RVS

Geweldige, wil jij graag eenvoudig een Espresso, Cappuccino en Latte Macchiato met één druk? Het vers malen van koffiebonen zorgt voor een extra geurig aroma van je koffie. Selecteer jouw favoriete koffiebonen en maal ze zelf binnen enkele seconden tot gemalen koffie. Zo geniet je extra van een kopje koffie in de ochtend of een cappuccino na het eten! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Handige molen voor niet alleen koffiebonen
 • Makkelijk schoon te maken met een lichtvochtige doek
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart