Wat is nou precies een Espresso?

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 29/04/2017 door Simon.

Waar begint de Espresso?

Espresso wordt soms genoten als een een speciale koffie een soort van een caffe latte of een restaurant mokka. veel mensen krijgen plezier van koffie met een kleinigheid van room of suiker maar ik zelf ben voorstander van Espresso, git zwart. zoals je weet is Espresso is geen boon, maar het is een brouwsel/koffiezet techniek

Wat is een Espresso?

Espresso wordt gebrouwen van koffie. Het is niet per definitie een speciale boon echter een speciaal brouwsel techniek. Het is kleiner dan een normale kop koffie  maar het is vaak robuust in de termen van cafeïne-kick. Het is een kleine laag hoeveelheid fijngemalen koffie, gebrouwen met bijna kokend water. Het is het soms 0,8 tot een 1/2 gram van de vloeistof in totaal. De machine brouwt doorgaans iets romiger, dikkere consistentie en dus de laag crema op de koffie hmmm. Die je niet zult krijgen met de Bialetti Moka Express, helaas. Al kan de de espresso smaak niet veel minder zijn van de bialetti  Moka Express.

Dagelijks gebrouwen

Als je nog nooit espresso geprobeerd geprobeerd hebt zou ik het zeer aanraden. Maar smaken verschillende, sommige espresso zijn beter gebrouwen dan de standaard gezette lungo koffie. Sommige koffiewinkels hebben een koffie melange die wordt gebruikt in al hun ‘speciale koffie’ zoals Espresso,Latte,Wiener MelangeFlat white, Espresso Romano, Café Cubano en ga nog maar even door.

Echter zijn er ook speciale koffiesoorten en bonen voor een explosieve espresso’s. Het zal mij blijven fascineren om nieuwe eigenschappen te creëren voor de eenvoudigste maar lekkerste kop koffie. Maar wees voorzichtig, als je eenmaal begint op de weg van de koffie liefhebber komt je nooit meer terug.

Mijn obsessie met het vinden van de juiste koffie heeft me gebracht tot het doel van het bezit van mijn eigen Bialetti Moka Express 2 kops en binnenkort  de Bialetti Brikka. De Bialetti Brikka schijnt de specialist te zijn als het gaat om het maken van de romige espresso. Dit komt door de speciale druk-gestuurde klep van de Bialetti Brikka hierdoor het mogelijk om espresso met een laag heerlijke romige ‘crema’ te maken. De condens kan nu door het gat in het deksel ontsnappen en druppelt dus niet terug, check. Hierdoor wordt de espresso heerlijk stevig en vol. Maar het kan nog zo gek worden dat ik ook een exclusieve koffiezetmachine wil zoals de Rancilio Silvia en daarmee ga leren brouwen.

Het is al uitgegroeid tot een dagelijks onderdeel van mijn hele koffie pionieren. Ik hou echt van deze zet methode in de Moka Express waardoor je ook weer nieuwe merken  en smaken gaat proberen. De verschillende koffiezetmethodes hebben allemaal hun eigen plaats en er zijn ook veel koffiebonen die niet goed presteren als Espresso, vaak niet krachtig genoeg. Pak hiervoor echt een goede ‘Dark Roasted’. Ik merk nu al meer de variaties in wat de verschillende koffiebranderijen doen met hun koffiebonen,  koffie fascinerend.

Hoe ga jij je koffie brouwen? Wat zijn jouw gedachtes over een espresso?

Het Koffie Proefpakket

Het Koffie Proefpakket

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart