Vermindert koffie de kans op diabetes? Hier de waarheid erachter!

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 20/02/2020 door Simon.

Vermindert koffie de kans op diabetes? Uit onderzoek blijkt dat koffiedrinkers minder kans hebben op type 2 diabetes. Maar wat is diabetes eigenlijk? Wat heeft het te maken met koffie?

TIP: ”Zin in koffie? Wil je ook de laagste prijs en hoogste kwaliteit hebben? Maak dan gebruik van deze best Beoordeeld Koffiebonen top 5 lijst. De koffiebonen zijn eenvoudig en voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!”. JA! IK WIL DE KOFFIEBONEN AANBIEDING >>>

Vermindert koffie de kans op diabetes

Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam niet voldoende insuline produceert of de insuline niet juist gebruikt. Hierdoor is de bloedsuiker uit evenwicht. Dit is ook de reden dat diabetes ook wel bekend staat als suikerziekte. Insuline is een hormoon dat suiker en andere voedingsstoffen omzet in energie.

De oorzaak van diabetes blijft een mysterie, al zijn er aanwijzingen dat diabetes zowel erfelijk kan zijn, als veroorzaakt kan worden door externe factoren. Obesitas en een gebrek aan voldoende beweging schijnen hier ook een grote rol in te spelen.

Koffie vermindert het risico op diabetes?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die koffie drinken, minder kans hebben op diabetes type 2. Is het niet zeker of dit nu door de cafeïne komt, of door een ander bestanddeel van koffie.

Onderzoekers wilden uitzoeken of er een verband bestaat tussen diabetes en het drinken van koffie, groene, zwarte en oolong thee (een traditionele Chinese thee, die bestaat uit een mix van zwarte en groene thee).

De onderzochte doelgroep hebben aan het begin van het onderzoek een uitgebreide vragenlijst ingevuld over hun gezondheid, leefgewoonten en de hoeveel koffie en thee die ze dronken. Aan het eind van het vijf jaar durende onderzoek werd de vragenlijst opnieuw afgenomen.

Het resultaten van koffie en diabetes

De uitkomst van het onderzoek mag best verbluffend genoemd worden. Los van andere factoren, hebben de onderzoekers bewijs gevonden dat hoe meer koffie en groene thee iemand dronk, hoe kleiner de kans was dat deze persoon diabetes type 2 zou krijgen. Mensen die meer dan 6 koppen groene thee of 3 koppen koffie per dag dronken, zouden 1/3de minder kans hebben om suikerziekte te krijgen. Het effect was overigens sterker op te merken bij vrouwen dan bij mannen. Er is geen verband aangetoond tussen het drinken van oolong en zwarte thee op de kans dat iemand suikerziekte krijgt.

Andere mogelijkheden om de kans op diabetes type 2 te verkleinen:

In een ander onderzoek (uitgevoerd onder 80.000 vrouwen) is aangetoond dat ook vitamine D en calcium de kans op het krijgen van diabetes type 2 beperken. Ook hier geldt weer dat hoe hoger de inname van vitamine D en calcium, hoe lager de kans op diabetes type 2.

Wij zijn uiteraard allang blij dat koffie hier een positieve invloed op heeft. Mocht je naar aanleiding van dit artikel je koffievoorraad aan willen vullen: bekijk zeker eens onze koffiebonen en onze cups voor het Nespresso apparaat.

Thuis de perfecte cappuccino bereiden met deze koffiebonen

#1. L’OR Espresso Onyx Koffiebonen – 4 x 500 gram

Deze verpakking is voordeliger als bij de supermarkt in kleine verpakking.  Elke ochtend weer even zorgeloos genieten? De intense ONYX is de ultieme essentie van pure espresso: superieure, donker gebrande Arabica- en Robusta bonen zijn fijn gebrand om een uitgesproken en krachtige melange te onthullen. Lees hier alle ervaringen van andere L’OR Espresso Onyx Koffiebonen gebruikers >>>

Voordelen:

– Intens, krachtig en uitgesproken
– Voordelige koop
–  Samenspel van Arabica en Robusta bonen
– De krachtigste Smaakintensiteit op schaal 12 (1-12)

Aanbieding L'OR Espresso Onyx Koffiebonen - 4 x 500 gram

Bestel nu L’OR Espresso Onyx Koffiebonen – 4 x 500 gram voor €29,56 bij Bol.com >>>

 

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart