Superkoffie met boter erin

Superkoffie met boter erin

koffiebonen - zelfkoffiezetten

koffiebonen – zelfkoffiezetten

Er is een nieuwe trend in koffieland dat misschien voor altijd je koffie gewoontes zal veranderen! In plaats van de bekende koffiemelk of suiker zijn de mensen nu boter aan het toevoegen in de koffie. Er wordt gezegd dat het een geweldige brein boost geeft en zorgt dat je er de hele ochtend op kan werken.

De meeste mensen zullen sceptisch zijn over deze nieuwe trend en dit misschien zelfs als gevaarlijk ervaren. Maar niet alle boters zijn ook echt slecht voor je. In dit geval kan ik aanraden om alleen grasgevoerde boter te halen die niet gezout is om in je koffie te doen. Deze botor kan je bijna bij elke supermarkt kopen, neem bijvoorbeeld de grasboter van Campina.

Waarom gras gevoerde boter?

Gras gevoerde boter - zelfgemaakt

Gras gevoerde boter – zelfgemaakt

De meeste koeien met mais of soja gevoederd. Het is goedkoop en het voldoet voor de koeien. Maar de koe kan deze voedselbron eigenlijk niet volledig verteren en zo produceert hun melk extra vetten die niet gezond zijn voor ons lichaam. Grasgevoerde koeien produceren wel de beste melk en vlees en de boter die hiervan komt is ook van hogere kwaliteit.

Hieronder staan de 5 belangrijkste punten waarom je boter nou in je koffie kan gaan doen en blijven doen.

  • 1. Alleen grasgevoerde boter heeft de juiste ratio van vetten die jouw cholesterol kan verbeteren. Grasgevoerde boter heeft ook de beste ratio van omega-6 tot omega-3 vetten in zich (deze reduceren lichaamsvet). Daarbij kan het ook de vitaminen K aanvullen welke volgens studies goed is voor het reduceren van hartkwalen.
  • 2. Het levert vetten die goed zijn voor je hersenen en lichaam om nieuwe membranen en hormonen aan te maken. Deze biologische membranen vormen een belangrijke basis van het leven. Wat zijn membranen?
  • 3. Drink het elke morgen om je lichaam een routine aan te leren zodat het de hele dag vet gaat verbranden. Van CLA (conjugated linoleic acid) wat in grasboter zit, is bevestigd dat het vet reduceert. Dit geldt name bij mensen met een gewichtsprobleem.
  • 4. Bulletproof koffie geeft je extra energie maar verhoogt ook je cognitieve functies voor ongeveer 6 uur zonder de crash die krijgt van een koffierush. Als je het mixt met nog meer gezonde vetten zoals kokosolie, zal dit het effect verstekken. Dit helpt namelijk met het creëren van ketonen, deze worden aangemaakt in je lichaam van de natuurlijke vetten in plaats koolhydraten nodig te hebben. (bron)
  • 5. Er wordt gezegd dat twee theelepels van deze grasgevoerde boter in je koffie genoeg is voor een vervanging van je ontbijt en maaltijd bij elkaar. Dit maakt het een gemakkelijk alternatief voor mensen die weinig tijd s’morgen hebben. Ik zou dit nooit adviseren omdat ikzelf fan ben van een oatmeal ontbijt met koffie. Het zou je een hogere dosis leveren van de benodigde vetten en koolhydraten voor de beste prestaties op je werk. Een combinatie moet ook best kunnen.

Probeer ook ons speciaal geselecteerde koffiepakket! 

Het Koffie Proefpakket

Het Koffie Proefpakket

De Superkoffie

Wanneer je de boter met koffie zal blenden krijg je een uiterst fijne romige koffie die je lichaam de benodigde energie kan bieden. Er is dus nog veel te ontdekken op koffiegebied. Waarom zou je al stoppen bij de beste koffiebonen? Als je ook de beste boter in je koffie gaat stopen, zou je ook het beste van alles moeten proberen. De kwaliteit van je koffiebonen kan sterk verschillen als je de boter en kokosolie gaat toevoegen. Bekijk de video van Dave Asprey of ga het gewoon zelf proberen zoals ik doe!

Bron: http://nextshark.com/5-reasons-why-everyone-is-putting-butter-in-their-coffee/

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart