Proefpakket koffiebonen Italië? TOP 5 Italiaanse koffie voor scherpe prijs!

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 22/11/2021 door Simon.

Italië staat al honderden jaren bekend als het land van cultuur en historie, heerlijk eten en natuurlijk ook koffie van de beste kwaliteit. Naast meerdere ijzersterke merken die al ruim een eeuw bestaan, kun je in Italië ook terecht voor de beste apparatuur om een vers gebrand kopje koffie te zetten.

Italië heeft ook diverse interessante tradities en gebruiken als het gaat om het drinken van koffie. Waar wij Nederlanders een decennium geleden nog massaal aan de filterkoffie zaten, hebben de Italianen allang de kunst van het koffiezetten geperfectioneerd.

In dit artikel vertel ik je iets meer over Italiaanse koffie, de manier waarop men in Italië koffie brandt en hoe de verschillende koffiesoorten worden gedronken.

TOP 5 Proefpakket koffiebonen Italië:

Deze heerlijke slow-roast methode voor koffiebonen geeft het een krachtig smaak en een volle koffie voor je smaakpapillen. De ultieme koffie ervaring en top kwaliteit krijgen zonder hoge prijzen.

 1. Caffè Duo Proefpakket Melanges Koffiebonen – 5 x 250 gram
 2. Grano koffiebonen 8 kilo ( 8 zakken in doos)
 3. Wakuli Koffiepakket – hele bonen (2x225gr)
 4. Senzi Italian Premium Koffiebonen – 1 kg
 5. Aroma Club Koffiebonen 1KG – No. 3 Strong George – Koffie Intensiteit 5/5

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van smaak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 Proefpakket koffiebonen Italië om deze unieke smaak thuis te ervaren. Lees verder!

Wat zijn de karakteristieken van Italiaanse koffiebonen en koffiesoorten?

Wat zijn de karakteristieken van Italiaanse koffiebonen en koffiesoorten

Vaak denken mensen dat Italiaanse koffie heel sterk is, maar het tegenovergestelde is juist waar. Koffiebonen worden in Italië namelijk enkel iets langer gebrand. Dit maakt de boon droger en donkerder, maar gek genoeg bevatten de bonen vaak juist minder cafeïne, dan koffiebonen van een milde branding. Wil je hier trouwens meer over weten? Kijk dan eens in dit artikel hoe koffiebonen worden gebrand.

In Italië gebruikt men hoofdzakelijk zeven verschillende koffiesoorten om koffie te produceren. De Arabica koffieboon is en blijft de meest gebruikte en populaire soort. De directeur van Illy, Ernesto Illy, meent dat een goede espresso alleen maar Arabica bonen mag bevatten. Dit komt omdat andere soorten vaak wat bitter zijn, terwijl Arabica bonen juist een fijn zoetje bevatten.

Doordat Italianen deze bonen wat langer roosteren, krijgt de espresso die kenmerkende smaak. Vanwege het lagere cafeïnegehalte is deze koffie gemakkelijker te drinken na een maaltijd, om vervolgens alsnog heerlijk in slaap te vallen. De meest bekende koffiemerken uit Italië zijn Hausbrandt, Illy, Lavazza, Segafreddo en Testa Rossa.

Hoe drinkt men in Italië koffie?

Hoe drinkt men in Italië koffie

In Italië kom je echt niet weg met een simpel kopje filterkoffie. Men heeft zoveel verschillende manieren om koffie te drinken, dat ik het je niet kwalijk neem als je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom heb ik alle verschillende soorten vers bereide koffie handig voor je op een rij gezet:

 • De caffè: dit is verwarrend, want het klinkt als een normaal kopje koffie. Het betreft echter een espresso
 • De doppio: dit betreft een dubbele espresso
 • De cappuccino: dit betreft een espresso in een groter kopje, dat samen met gestoomde melk wordt bereid en een heerlijk laagje melkschuim
 • De ristretto: dit is een zeer kleine doch extra sterke espresso
 • De caffè macchiato: dit lijkt op een cappuccino, maar betreft een espresso met enkel een laagje melkschuim. Hier wordt dus geen gestoomde melk aan toegevoegd
 • De cortado: deze versie drinkt men ook in Spanje, dit is een espresso met warme melk in een klein kopje
 • De caffè latte: dit lijkt op een cappuccino maar dan zonder melkschuim, dus een espresso met veel toegevoegde gestoomde melk
 • De caffè panna: dit is een espresso met een dot slagroom
 • De caffè lungo: dit is een espresso maar dan in een groter kopje
 • De latte macchiato: dit lijkt nog het meeste op een Hollands kopje koffie verkeerd, het betreft een glas warme melk waar een espresso aan wordt toegevoegd met een topping van melkschuim
 • De caffè americano: dit is een espresso die men zet op een kop heet water

Kun je het nog een beetje volgen? Zoals je ziet heeft Italië een rijke verscheidenheid aan manieren om van koffie te kunnen genieten. In combinatie met heerlijk vers gebrande Italiaanse koffiebonen weet je zeker, dat je goed zit. Als je er wat handiger in wordt, kun je aardig wat indruk maken met je koffie skills wanneer je bezoek krijgt!

 

TOP 5 Beste Proefpakket koffiebonen Italië voor een heerlijke volle crème laag

1. Caffè Duo Proefpakket Melanges Koffiebonen – 5 x 250 gram

Wil je graag een uniek proefpakket proberen met een brede variatie aan koffiebonen? De ene koffieboon is de andere niet. En de ene koffieliefhebber is de andere niet. Smaken verschillen. Het Proefpakket Melanges van Caffè Duo is dé manier om kennis te maken met onze verschillende koffieblends..

Voordelen:

 • Hele intense smaak
 • bonen blijven goed bewaard in de zwarte zakken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Deze bonen van caffe duo kosten maar 4,50 per 250 gram, dus dat scheelt toch een slok op een borrel! En ik zal je vertellen, ze zijn nog lekkerder ook!

2. Grano koffiebonen 8 kilo ( 8 zakken in doos)

Ben jij echt een koffie drinker of een stevige consument en zoekt toch een perfecte koffie? De koffiebonen zijn vers gebrand door een gerenommeerde branderij, de koffie heeft een pittig karakter maar ook weer een heerlijke volle smaak. Het is een melange van 90% arabica bonen en 10% robusta bonen voor net dat beetje extra pit.

Voordelen:

 • Na lang zoeken toch eindelijk “echte” koffie gevonden
 • Heerlijke blend met pit
 • Goede prijs/kwaliteit

Koffie met goede smaak en niet te vettige bonen die je apparaat “bevuilen”. Tevens is de service zeer goed en komt deze verkoper altijd na wat hij beloofd.

3. Wakuli Koffiepakket – hele bonen (2 x 225 gr)

Iets goeds doen en geweldig koffie voor een mooie prijs? De koffie is vers gebrand (max 10 dagen) bij ons op kantoor in Amsterdam. We werken direct met hen samen en je krijg een kaartje mee bij je levering, waarop precies staat hoeveel de boer verdiend heeft aan jouw bijdrage.

Voordelen:

 • Eerlijke prijs voor de boeren
 • heerlijke koffie
 • prijs/kwaliteit verhouding

Ik heb veel soorten koffie geprobeerd, uiteindelijk bij Koffie van Wakuli uitgekomen, heerlijk bakkie.

4. Senzi Italian Premium Koffiebonen – 1 kg

Wil je graag die gewenste premium Italiaanse Espresso voor een scherpe prijs? Probeer dan deze Premium Italian koffiebonen.
Volle krachtige espresso met dat mooie Italiaanse temperament, maar zonder die bittertje nasmaak op het eind.

Voordelen:

 • Toegankelijk herkenbaar en bijzonder lekker
 • Lekkere sterke bak. Pure koffie!
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Als echte koffiedrinker regelmatig nieuwe bonen uit proberen en deze smaakt heel lekker. Ook de geur van de koffie is heel lekker.

5. Aroma Club Koffiebonen 1KG – No. 3 Strong George – Koffie Intensiteit 5/5

Jouw koffie bonen eens naar volgende level brengen? Wij branden de koffie volgens de ambachtelijke slow-roast methode. De arabica boon voorziet de koffie van een krachtige donkere smaak en volle body. De koffie wordt verder gekenmerkt door de heerlijke volle crème laag.

Voordelen:

 • perfecte espresso’s
 • Goed van smaak en fijne geur
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Aroma Club Strong George is echt perfect voor het maken van espresso. Ik gebruik een Jura volautomaat.

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart