Pistonmachine: welke kopen, test en Delonghi beste pistonmachine?

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 23/11/2021 door Simon.

Ben jij op zoek naar de koffie die je normaal van een barista geserveerd krijgt? Wil jij jouw gasten de állerlekkerste koffie kunnen aanbieden? Dan is dit met een pistonmachine het best mogelijk. Of je nu een espresso of normaal bakje koffie wilt.

De meeste mensen kennen de pistonmachine alleen van de koffiezaak. Het glanzende chroom en het ambachtelijke proces van koffiezetten heeft dan ook velen laten inzien dat een pistonmachine in staat is de beste koffie ervaring te realiseren. Maar dan komen de vragen;

  • Wat is een pistonmachine?
  • Welke pistonmachine moet ik kopen?
  • Welke koffie moet ik voor een pistonmachine kopen?

De antwoorden op deze drie vragen helpen je een goed idee te krijgen van de mogelijkheden. Je leert dan ook meteen of een pistonmachine iets voor jou is!

Wat is een pistonmachine?

Wat is een pistonmachine

Een pistonmachine is een koffiemachine waarmee je zoveel mogelijk handmatig je koffie maakt. Dit zorgt ervoor dat je de complete controle behoudt over de smaak van jouw koffie. Veel mensen noemen een pistonmachine ook wel een halfautomatische espressomachine.

Het gebruik van een pistonmachine is op geen manier te vergelijken met een klassieke koffiemachine. Daar waar een normale koffiemachine (bijvoorbeeld met een koffiemaler) alles voor jou doet, word je met een pistonmachine zelf aan het werk gezet. Als je eenmaal doorhebt met welke handelingen jij jouw perfecte kopje koffie maakt, is het mogelijk koffie te zetten die overeenkomt met de kwaliteit die je in een koffiezaak tegenkomt. Om dit resultaat te bereiken moet je natuurlijk wel weten welke koffie jij voor je pistonmachine koopt. Goedkope koffiebonen leiden niet tot kwalitatieve koffie.

Welke pistonmachine kopen? Dit is onze top 3:

Met merken als Delonghi, Ariete, Solis en Quick Mill kost het vinden van een pistonmachine die bij jouw wensen past behoorlijk wat tijd. Om je veel tijd en moeite te besparen, hebben wij onderzoek gedaan naar de beste pistonmachines van dit moment. Hierdoor weet jij de beste koop binnen minuten te vinden en hoef je niet te twijfelen aan de kwaliteit van het product.

Pistonmachine De’Longhi ECP35.31

Wil je binnen je budget blijven maar toch in het bezit komen van een goede pistonmachine? Dan is de De’Longi ECP35.31 absoluut het overwegen waard. Deze pistonmachine bevat hoofdzakelijk basisfunctionaliteiten en wordt door ons reviewteam dan ook in de basisklasse geplaatst.

Een deel van de handelingen wordt met het gebruik van dit model De’Longhi pistonmachine uit handen genomen. Zo kun je in het geval dat je weinig tijd hebt ook een van de pads gebruiken.

Net wat minder lekker, wel vliegensvlug klaar.

En wil je een cappuccino zetten? Dan is dat net zo snel gepiept met het stoompijpje. Dit stompje kan worden gebruikt voor zowel warme melk als melkschuim.

Pistonmachine Solis Grind & Infuse Pro 115

Zeg je de beste pistonmachine, dan is de kans groot dat je op dit model Solis pistonmachine uitkomt. De Solis Grind & Infuse Pro 115 is weliswaar een instapmodel. Betekent dit dat de koffie niet met baristawaardige koffie te vergelijken is? Nee, integendeel zelfs. Voor pistonmachine onder de € 1000 staat dit model van minder dan € 700 op een ruime eerste plek. Daarnaast kan je een groot aantal variabelen instellen wat jou weer in staat stelt om overheerlijke koffie te brouwen.

Pistonmachine Quick Mill 3035

Een pistonmachine met rvs-afwerking en een ingebouwde Manometer. En om het nog beter te maken, heeft de Quick Mill 3035 een ingebouwde koffiemaler. Dus die hoef je er ook niet bij te kopen.

En de koffie? Die is geweldig. De bronzen binnenzijde van het apparaat is geoptimaliseerd om de kwaliteit van de koffie zo hoog mogelijk te houden. Alhoewel je het niet vaak gaat zien, is het koperen thermoblock een waar kunstwerk.

Ook al kunnen we dit niet de beste pistonmachine noemen, komt het wel op een knappe tweede plek. Zelfs met het prijskaartje van boven de € 900.

Welke koffie moet ik voor een pistonmachine kopen?

Zoals je weet is de koffie die je met de pistonmachine maakt pas echt lekker als je kwalitatieve koffie in huis haalt. Op dit vlak is het verstandig een koffiespeciaalzaak te zoeken waar jij je kunt laten informeren over de verschillende soorten koffie. In de praktijk is de koffie die het best voor jouw pistonmachine is, de koffie die ook het best bij jouw smaak past. Ga daarom met een specialist in gesprek en geef aan wat jij het lekkerst vindt. Dan weet je meteen welke koffie jij voor jouw nieuwe pistonmachine moet kopen!

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart