OVER ONS

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid voorziet gezondheidsprofessionals van wetenschappelijk onderbouwde informatie over koffie in relatie tot gezondheid en wil op deze wijze een bijdrage leveren aan een genuanceerde en op feiten gebaseerde visie op koffie in relatie tot gezondheid.

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid is een initiatief van Koffie & Thee Nederland. Koffie & Thee Nederland is de belangenbehartiger voor Nederlandse koffie- en theebedrijven. De werkzaamheden van het Kenniscentrum worden mogelijk gemaakt door de leden van Koffie & Thee Nederland.

Op de website www.koffieengezondheid.nl wordt een overzicht gepresenteerd van vele wetenschappelijke studies per onderwerp. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de informatie die wordt aangeleverd door het Europese Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) en verwijzen wij ook door naar de Coffee & Health website van ISIC. Daarnaast wordt via nieuwsbrieven en LinkedIn regelmatig actuele informatie verspreid.

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid geeft geen oordeel of advies over specifieke merken.

ORGANISATIE  

De dagelijkse werkzaamheden van het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid in Den Haag worden uitgevoerd door een projectmanager.

Het Kenniscentrum maakt gebruik van de informatie die wordt aangeleverd door het Europese Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) en maakt ook gebruik van de expertise van de leden van Koffie & Thee Nederland.

Koffie & Thee Nederland adviseert en ondersteunt de projectmanager van het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid bij het uitvoeren van de taken.

 

Clarine de Jongh BSc

Clarine de Jongh BSc

Projectmanager Kenniscentrum Koffie & Gezondheid

Clarine de Jongh is sinds 2017 projectmanager bij het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid. Ze studeerde aan de Hogeschool Wageningen en is afgestudeerd in de richting Consumer Communications/Relations. Daarna heeft zij gewerkt bij onder andere Jacobs Douwe Egberts, Max Havelaar, AbbVie en Bergman Clinics.