OVER ONS

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid voorziet gezondheidsprofessionals van wetenschappelijk onderbouwde informatie over koffie- en/of cafeïneconsumptie in relatie tot gezondheid en wil op deze wijze een bijdrage leveren aan een genuanceerde en op feiten gebaseerde visie op koffie in relatie tot gezondheid.

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid is een initiatief van Koffie & Thee Nederland. Koffie & Thee Nederland is de belangenbehartiger voor Nederlandse koffie- en theebedrijven. De werkzaamheden van het Kenniscentrum worden gefinancierd en mogelijk gemaakt door de koffieleden van Koffie & Thee Nederland.

Op de website www.koffieengezondheid.nl wordt een overzicht gepresenteerd van vele wetenschappelijke studies per onderwerp. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de informatie die wordt aangeleverd door het Europese Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) en verwijzen wij ook door naar de Coffee & Health website van ISIC. Daarnaast wordt via leaflets, nieuwsbrieven en persberichten regelmatig actuele informatie verspreid.

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid geeft geen oordeel of advies over specifieke merken.