Over ons

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid voorziet gezondheidsprofessionals van wetenschappelijk onderbouwde informatie over koffie in relatie tot gezondheid en wil op deze wijze een bijdrage leveren aan een genuanceerde en op feiten gebaseerde visie op koffie in relatie tot gezondheid.

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid is een initiatief van Koffie & Thee Nederland. Koffie & Thee Nederland is de belangenbehartiger voor Nederlandse koffie- en theebedrijven. De werkzaamheden van het Kenniscentrum worden mogelijk gemaakt door de leden van Koffie & Thee Nederland.

Op de website www.koffieengezondheid.nl wordt een overzicht gepresenteerd van vele wetenschappelijke studies per onderwerp. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de informatie die wordt aangeleverd door het Europese Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) en verwijzen wij ook door naar de Coffee & Health website van ISIC. Daarnaast wordt via nieuwsbrieven en LinkedIn regelmatig actuele informatie verspreid.

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid geeft geen oordeel of advies over specifieke merken.

Organisatie

De dagelijkse werkzaamheden van het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid in Den Haag worden uitgevoerd door een projectmanager.

Het Kenniscentrum maakt gebruik van de informatie die wordt aangeleverd door het Europese Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) en maakt ook gebruik van de expertise van de leden van Koffie & Thee Nederland.

Koffie & Thee Nederland adviseert en ondersteunt de projectmanager van het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid bij het uitvoeren van de taken.

Clarine de Jongh Bsc.

Clarine de Jongh is sinds 2017 projectmanager bij het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid. Ze studeerde aan de Hogeschool Wageningen en is afgestudeerd in de richting Consumer Communications/Relations. Daarna heeft zij gewerkt bij onder andere Douwe Egberts, Max Havelaar, AbbVie en Bergman Clinics.

Ir. Elize Klitsie

Elize Klitsie was van 2014 tot en met 2022 algemeen secretaris van de branchevereniging Koffie & Thee Nederland en sinds 2023 project adviseur van de branchevereniging. Ze studeerde Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit.  Daarna heeft ze gewerkt bij HEMA, Stichting Merkartikel, FNLI en Schuttelaar & Partners.

01-01-2024 – Kenniscentrum Koffie & Gezondheid stopt op 1 januari 2024.
Lees meer.
01-03-2024 – Kenniscentrum Koffie & Gezondheid gaat onder een nieuwe paraplu verder als informatie en advies platform en is samengevoegd met het voormalige Zelfkoffiezetten.nl.
Lees hieronder meer.

Surfer en koffiegenieter

Ik ben Simon en opgegroeid met de traditionele filterkoffie met Douwe Egberts erin. Prima koffie.

Mijn smaakpapillen zijn langzaam veranderd toen ik op vakantie ging naar Italië en Spanje. Waar je na dag lopen om een café vraagt en dan espresso krijgt. Heerlijke volle sterke koffie!

Maar dit hoort bij de sportieve vakantie ervaring toch? Niet helemaal, want een vriendin heeft ook keer haar reiskoffer volgestopt met koffiebonen en gemalen koffie uit Centraal Amerika, Costa Rica. Toen zag ik mijn kans schoon om de klassieke Italiaanse koffiepot ook wel genoemd de Moka Express aan te schaffen en de filterkoffie tijdelijk opzij te schuiven.

De Italiaanse koffiepot

Dit heb ik geweten, de filterkoffie staat nu in het stof in de berging. Ik ben nu niet alleen grote fan van de Italiaanse koffiepot, maar ook van kwaliteit koffie. Dankzij Italië liefhebber Peter heb ik dit allemaal mogen ontdekken.

Het proberen van verschillende koffiebonen en koffiesmaken heeft mijn smaakpapillen echt verrijkt. Ik heb alles geprobeerd wat in de schappen staat van de supermarkten maar kwam nog steeds wat te kort.

Ik ben verwend geweest met een echte Italiaanse Espresso smaak. Een espresso die zacht, romig en toch heel geconcentreerd van smaak is. Want ook wat je in Nederland in de horeca krijgt is helaas vaak teleurstellend. Veelal wordt gewone koffie gewoon wat sterker gezet en dit wordt dan espresso genoemd, of je krijgt de de bekende slobberbak. Ik weet het, ik ben verwend.

Caffe new york in Toscaanse
Caffe new york in Toscaanse

Wat is Caffé New York koffie?

volkswagen - koffieengezondheid.nl

Alles begon in 1930 met de Liberty stijl Bar in Corso Roma opgericht door “sor” Ugo Incerpi, in Montecatini Terme, een internationaal bekende ontmoetingsplaats.
De eigenaar van de bar New York kocht een machine voor koffie “braden”, zodat hij een bepaald product om zijn verfijnde clientèle, die de thermen stad bezocht om te rusten en ‘passare le acque “(en drinken depurating water) kon voorstellen.

Zijn koffie was zo goed dat in een korte tijd het woord te verspreiden, en op zondag mensen kwamen zelfs van Florence om het te proeven.

Dus elke keer als je de smaak van een kopje Caffè New York koffie proeft, sluit je ogen en denk dat het 80 jaar geschiedenis bevat. Caffè New York een koffie die echt en oprecht, net als de Toscaanse karakter.

Uniek als een cadeau of geschenk. De lekkerste 4 mélange in 1 koffiepakket voor jezelf of als geschenk in een geweldig koffiebonen proefpakket. In zakjes van 250 gram verwerkt. Bestel vandaag en ga morgen thuis genieten van jouw heerlijke koffie.

Nu wil ik graag mensen, het liefste koffieliefhebbers, deze Italiaanse koffie ervaring thuis aanbieden. Via het gebruik van een simpele Moka Express en de juiste bonen. Met een paar tips kan je vandaag al starten. Ik ben geen zelf geclaimde expert, maar wel een groot liefhebber.

Espresso maken met vallen en opstaan

 eBook over de perfecte espresso maken, wat ik gelijk ben gaan lezen als koffieliefhebber en heb lopen door pluizen. Want koffie maken en met name de espresso in de Bialetti Moka Express is elke keer weer een leuk experiment. Juist het bezig zijn met je koffie vind ik zeer aangenaam.

Even voorstellen: mijn naam is Simon van Boven en ik ben de fanatieke koffiedrinker en eigenaar achter koffieengezondheid.nl

Ook interessant om te lezen:

Koffiebonen kopen voor thuis of op kantoor? Deze moet je geprobeerd hebben!

Senseo aanbieding voor koffiepads! Dit moet je proberen!

Hoe werkt de French press koffie verhouding? Zo doe je dat

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart