Koffie en de zintuigen

  • Aroma wordt gedefinieerd als een geur, terwijl smaakzin het zintuig is dat via de tong wordt ervaren en de smaken zout, zoet, zuur en bitter waarneemt. Smaak is de combinatie van aroma en smaakzin 1.
  • Een grote hoeveelheid vluchtige stoffen wordt geassocieerd met de smaak van koffie. Hiervan is een klein deel verantwoordelijk voor het koffiearoma 5-8.
  • Experts gebruiken voor het definiëren en beschrijven van het aroma en de smaak van koffie speciale profielen die variëren afhankelijk van de soort koffieboon, de geografische locatie, het roosterniveau en de zetmethode10-11.
  • Het drinken van koffie biedt een multisensorische ervaring die niet alleen wordt beïnvloed door het soort koffie, de bereidingsmethode en eventuele toevoegingen zoals melk, suiker en room. Ook de omgeving en het koffiekopje zelf, spelen een rol 14-19.

De tekst van deze samenvatting is voor het laatst geredigeerd in januari 2019. Voor meer informatie over dit onderwerp klikt u op het navigatiemenu. U wordt dan doorverwezen naar de Engelstalige Coffee and Health website van het Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC).

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart