Archief

Nieuw rapport bespreekt de mogelijke rol van polyfenolen, aangetroffen in koffie, bij het verminderen op het risico van hart- en vaatziekten (HVZ)

Onderzoek suggereert dat er een verband bestaat tussen de consumptie van polyfenolen en een verlaging van de prevalentie van hart- en vaatziekten.
Het Europese Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) heeft een rapport gepubliceerd getiteld “Koffie, polyfenolen en hart- en vaatziekten”. Het rapport belicht de mogelijke rol van polyfenolen – die worden aangetroffen in koffie, thee en cacao, evenals in andere plantaardige voedingsmiddelen – bij het verminderen op het risico van hart- en vaatziekten…

Lees verder

Hoe zit het met koffie en galstenen?

Wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van galstenen in relatie tot het drinken van koffie suggereert dat naarmate de consumptie toeneemt, het risico op het ontwikkelen van symptomatische galstenen (galstenen met pijnaanvallen) vermindert, vooral bij vrouwen.

Lees verder
Loading