Archief

OOK BIJ WARM WEER IS KOFFIE GOED VOOR DE VOCHTBALANS

14 juni 2020 – Voldoende drinken is extra belangrijk wanneer het in Nederland tropisch warm is. Dit geldt voor iedereen, maar met name voor kwetsbare mensen zoals ouderen, baby’s en hele jonge kinderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingstehuizen en mensen met een sociaal isolement (bron RIVM).  Koffie draagt bij aan het behoud van de vochtbalans en is naast water en thee een goede keus. Voor meer informatie klik op dit bericht.

Lees verder

Koffie & Sportprestaties

Met een zomer vol sport in het vooruitzicht is het interessant om te weten wat koffie voor je sportprestaties kan betekenen. Want of je nu traint voor een marathon, of af en toe gaat hardlopen, voor iedereen geldt: cafeïne verbetert de fysieke prestaties. Dat blijkt uit talloze onderzoeken. Lees er alles over in het overzichtelijke factsheet door op de tekst te klikken. 

Lees verder

Uit nieuw Europees onderzoek blijkt dat de bezorgdheid over de gevolgen voor de geestelijke gezondheid door de lockdown en de bijbehorende maatregelen groter zijn dan fysieke inactiviteit

20 mei 2021 – Bijna tweederde (61%) uitte zijn bezorgdheid over verslechterende gemoedstoestand tijdens de lockdown en bijbehorende maatregelen. 34% voelde zich angstiger en 28% voelde zich depressiever tijdens de lockdown en bijbehorende maatregelen.
• Koffie hielp bij bijna de helft (44%) van de volwassenen om deze negatieve gemoedstoestand tijdens de lockdown en
bijbehorende maatregelen te verbeteren.

Klik voor het volledige bericht op de tekst.

Lees verder

Onderzoek geeft nieuw inzicht op functionele veranderingen in de hersenen bij regelmatig koffiedrinken

20 april 2021 – Een nieuwe studie gepubliceerd in Molecular Psychiatry en gesponsord door het Institute for Scientific Information on Coffee  (ISIC), biedt unieke inzichten in de functionele en connectiviteitsveranderingen die plaatsvinden in de hersenen van reguliere koffiedrinkers. De studie omvat bevindingen dat in rust regelmatige koffiedrinkers een verminderde mate van connectiviteit hadden in twee delen van de hersenen. Dit wijst op effecten zoals verbeterde motorische controle en alertheid (waardoor ze beter kunnen reageren op een stimulus), in vergelijking met niet-koffiedrinkers.
Klik voor het volledige bericht op de tekst.

Lees verder
Loading