Archief
Artikel in The Guardian over cafeïne en hoe koffie ons lichaam echt beïnvloed
Elke dag worden er wereldwijd 2 miljard kopjes koffie geconsumeerd. Maar wat gebeurt er eigenlijk nadat je die eerste slok doorslikt? The Guardian heeft er een interessant en met bronnen onderbouwd artikel over geschreven. Ze bespreken onderwerpen zoals: Hoe snel werkt cafeïne? Hoe komt het dat je van cafeïne gefocust en alerter wordt? En wat zijn de lange termijn effecten? Klik hier en lees het artikel.
Lees verderKoffieconsumptie en niet-alcoholische leververvetting
Een nieuwe studie van de Universiteit van Coimbra, gepubliceerd in Nutrients, heeft aangetoond dat cafeïne, polyfenolen en andere natuurlijke bestanddelen in koffie kunnen helpen de ernst van niet-alcoholische leververvetting bij mensen met overgewicht en diabetes type 2 te verminderen.
Lees verderIN DE WINTER ALS DE DAGEN KORTER ZIJN, HELPT KOFFIE HET HUMEUR TE VERBETEREN
Uit Europees consumentenonderzoek blijkt dat naarmate het aantal uren daglicht afneemt er meer...
Lees verderKoffie en diabetes type 2
Elk jaar is het op 14 november Wereld Diabetes Dag (WDD). Wereldwijd is diabetes een belangrijk...
Lees verderEffect cafeïne op slaap
Cafeïne kan zowel de tijd die nodig is om in slaap te vallen als de slaapkwaliteit beïnvloeden,...
Lees verder