Marokkaanse Koffie nog niet zo verkeerd

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 29/04/2017 door Simon.

In mijn korte trip naar Marokko had ik verwacht dat ik volledig aan de mint thee met een aantal  kilo suiker zou gaan zitten. Niks was minder waar want ook in Marokko is er heerlijke Italiaanse dubbele espresso te vinden die met liefde voor je wordt gemaakt. Het bijzondere was dat Marokko echt een koffieland is zowel sociaal als zakelijk. Marokkanen drinken bijna alleen mint thee thuis zo heb ik mij laten vertellen. Ik heb ook nog een lang verhaal gehad met de ober over de authentieke Italiaanse espresso machine die hij had staan.

Marokkaanse Koffie nog niet zo verkeerd

Marokkaanse Koffie nog niet zo verkeerd

De kwaliteit van de koffie was echt verbazend intense smaak van de Arabica bonen.  Ook de tijd de wordt genomen voor het koffiedrinken is mij opgevallen in Nederland gaat alles zo gehaast  en waarom is het allemaal nodig? In Marokko komen er juist steeds meer mensen bij om een praatje en gezellig  samen koffie te drinken. Zelfs in Afrika is de koffiecultuur dus vergelijkbaar met die van Europa. Deze herinnering van de ruisende oceaan op de achtergrond, dampende Arabische koffie gaat niet zo snel weg.

Koffie wordt ook gebruikt als middel voor een deal te sluiten of iemand thuis te verwelkomen. Arabische koffie is een belangrijk onderdeel van Marokko. Ik raad het wel aan om beide drankjes te proberen want ook voor de mint thee staat een hele traditie.  Benoem vooraf wel even dat je de suiker er niet al in wilt. Arabica koffie heeft de zelfde sterkte als een espresso maar heeft een eigen uitgesproken smaak.

Traditioneel gezien worden de Arabische koffiebonen geroosterd in  en gemalen in een vijzel. Een van de geheimen van de koffie is dat het na het rooster in houtskool eigenlijk gelijk koffie van gezet. Dit zorgt ook voor een verse en scherpe smaak. Maar ik gebruik nog steeds gewoon mijn eigen koffiemolen. Ik had nog wat meegenomen en heb er een heerlijke ‘melange’ van gemaakt waar ik nog weken van heb genoten. Juist experimenteren kom ik steeds dichterbij “het perfect kopje espresso”.

Koffiemolen thuis gebruiken

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart