Lekkerste koffie met de espresso-mokapot

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 29/04/2017 door Simon.

14418736104_cc7d1ec0d1_k

Lekkerste koffie met de espresso-mokapot

Het begon allemaal met het beroemde achthoekige aluminium apparaatje van Bialetti. Een must-have voor elke koffiefanaat. Koffiezetten met een espresso-mokapot krijg je koffie zoals ECHTE Italiaanse koffie bedoelt is. Met deze espresso-mokapot zet je thuis snel en eenvoudig een kop heerlijke en geurige koffie.

Gemak en kwaliteit

De ultieme aantrekkingskracht van de espresso-mokapot zit hem vooral in de combinatie van geweldige kwaliteit koffie en gemak. Je kunt hem overal mee naartoe. Ideaal voor onderweg of bijvoorbeeld voor op de camping. Nooit meer slechte koffiedrinken dus.

Hoe werk het?

De espresso-mokapot werkt op basis van stoomdruk. Door het water in het onderste gedeelte aan de kook te brengen komt het door de druk omhoog. Het water gaat door de gemalen koffie en word opgevangen in het schenkpotje. En voilà een heerlijke echte kop Italiaanse koffie is gezet.

Koffiezetten met een espresso-mokapot

Zo zet je in een handomdraai de lekkerste koffie thuis. Daarna is het genieten geblazen.

1. Vul het onderste gedeelte van de espresso-mokapot met KOUD water. Let op vul het niet verder dan het veiligheidsventiel. Doe daarna het filter erin.
2. Kies je favoriete melange via koffieengezondheid.nl. Hier vind je uiteraard de lekkerste melanges koffie. Vul het potje met de gemalen koffie, maar druk het niet aan. Anders kan het water er niet door.
3. Wanneer alle onderdelen goed op hun plaats zitten zoals bijvoorbeeld de ring en het filter schroef je het bovenste gedeelte op de onderkant.
4. Zet espresso-mokapot op een laag pitje. Wanneer het water kookt komt het vanzelf naar boven en zal de schenkpot zich vullen met de geurige koffie. Gelijk serveren is het lekkerst.

Tip: Maak de espresso-mokkapot alleen schoon met water. Maar absoluut niet met zeep. Door het alleen met water schoon te maken komt er een beschermlaag over het aluminium. Als je de beschermlaag zou weg poetsen dan beïnvloed dit de smaak. Dus ook niet in de vaatwasser!

Simon van Boven
Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart