Koffiebonen kopen voor thuis of op kantoor? Deze moet je geprobeerd hebben!

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 06/06/2019 door Simon.

Koffiebonen kopen? Deze koffiebonen aanbieding voor thuis of op kantoor mag jij natuurlijk niet missen. Deze maak je helemaal zelf met de lekkerste koffiebonen. In dit artikel vertel ik je er alles over. Je hoeft vanaf nu niet meer te kiezen of te twijfelen tussen de ontelbare smaken koffiebonen die overal verkrijgbaar zijn. Ook leg ik je uit wat kwaliteit koffiebonen zijn en hoe jij vanaf nu de beste koffiebonen thuis of werk kan krijgen! 

TIP: ”Wil je ook de laagste prijs en hoogste kwaliteit hebben? Maak dan gebruik van deze best Beoordeeld Koffiebonen top 5 lijst. De koffiebonen zijn eenvoudig en voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!”. JA! IK WIL DE KOFFIEBONEN AANBIEDING >>>

De beste koffiebonen voor thuis of op kantoor

Koffiebonen zijn altijd al populair geweest onder de echte koffiedrinkers en liefhebbers. Daar zijn dan ook goede redenen voor! Met name mensen met weinig tijd gebruiken het om even heerlijke koffie te zetten.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer koffieliefhebbers die snel even een heerlijke cappuccino willen proberen. Daarnaast bieden koffiepads de uitkomst als je even bezoek hebt en je wilt graag even een verse  cappuccino aanbieden.

Je wilt namelijk een heerlijke schuimlaag en niet te veel smaak verlies. Door het gebruik van deze pads krijg je helemaal een afgemeten  cappuccino met een heerlijke smaak en dat is zeer belangrijk!

Inhoud van dit artikel:

 • Waar komen koffiebonen vandaan?
 • Wat zijn goede koffiebonen?
 • De beste koffiebonen voor thuis of op kantoor?

Dit zijn de TOP 5 best koffiebonen voor thuis of op kantoor!

Dan is het nu tijd om je te laten zien, wat de beste koffiebonen zijn voor jou. Tevens lees je bij elk koffieproduct vele ervaringen van andere gebruikers.

Zo weet je exact wat je ervan kunt verwachten. Mocht je nog ergens vragen over hebben, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ik help je graag verder!

#1. L’OR Espresso Onyx Koffiebonen – 4 x 500 gram

Deze verpakking is voordeliger als bij de supermarkt in kleine verpakking.  Elke ochtend weer even zorgeloos genieten? De intense ONYX is de ultieme essentie van pure espresso: superieure, donker gebrande Arabica- en Robusta bonen zijn fijn gebrand om een uitgesproken en krachtige melange te onthullen. Lees hier alle ervaringen van andere L’OR Espresso Onyx Koffiebonen gebruikers >>>

Voordelen:

– Intens, krachtig en uitgesproken
– Voordelige koop
–  Samenspel van Arabica en Robusta bonen
– De krachtigste Smaakintensiteit op schaal 12 (1-12)

Aanbieding L'OR Espresso Onyx Koffiebonen - 4 x 500 gram

Bestel nu L’OR Espresso Onyx Koffiebonen – 4 x 500 gram voor €29,56 bij Bol.com >>>

#2. Douwe Egberts Décafé Koffiebonen – 4 x 500 gram

De meest vertrouwde koffie van Nederland gemaakt van pure kwaliteits koffiebonen, dat is voor Douwe Egberts voor staat. Douwe Egberts Décafé is het bekende en vertrouwde Aroma Rood. Met dezelfde prettige ronde smaak en dat bekende aroma, maar dan cafeïnevrij. Bekijk hier de ervaringen van andere Douwe Egberts Décafé gebruikers >>>

Voordelen:

– Geschikt voor vele soorten koffie: Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato
– Samengesteld uit Arabica en Robusta bonen
– Evenwichtig & rond & cafeïnevrij
– Goede prijs kwaliteit verhouding

Aanbieding Douwe Egberts Décafé Koffiebonen - 4 x 500 gram

 

Bestel nu Douwe Egberts Décafé Koffiebonen – 4 x 500 gram voor €24,36 bij Bol.com >>>

#3. Douwe Egberts Excellent Koffiebonen – 4 x 500 gram

De meest beste koffiebonen onder de Douwe Egberts liefhebbers. Met Excellent zet je een milde koffie met een bijzondere smaak. De 100% Arabica melange is mild gebrand waardoor fruitige en bloemige accenten boven komen in de smaak. Lees alle ervaringen van andere Douwe Egberts Excellent gebruikers >>>

Voordelen:

– Goed geschikt voor: Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato
– 100% Arabica koffiebonen
– De fruitige smaakintensiteit op schaal 5 (1-10)
Douwe Egberts Excellent Koffiebonen - 4 x 500 gram

 

Bestel nu Douwe Egberts Excellent Koffiebonen – 4 x 500 gram nu €29,56 bij Bol.com >>>

#4. Douwe Egberts Mocca Koffiebonen – 4 x 500 gram

Dit is alleen voor de mensen die écht van de volle en rijke koffiesmaak houden in de ochtend! Met Mocca zet je koffie met een volle en rijke smaak. De melange is lekker donker gebrand. Een heerlijke verleiding waarin je zelfs subtiele accenten van specerijen en cacao kunt proeven. Voor de genieter is dit het beste van het beste! Lees alle ervaringen van andere Douwe Egberts Mocca gebruikers >>>

Voordelen:

– Praktische verpakking
– 100% Arabica koffiebonen
– Vol & rijke van smaak

Aanbieding Douwe Egberts Mocca Koffiebonen - 4 x 500 gram

 

Bestel nu Douwe Egberts Mocca Koffiebonen – 4 x 500 gram nu €29,56 bij Bol.com >>>

#5. De Vurige Krijger – 100% Arabica koffiebonen 1.000 gram

Soms wil je eens wat anders dan de standaard smaak van koffie toch? Hiervoor is een onweerstaanbare vurige krijger met 100% Arabica koffiebonen. De Vurige Krijger komt van de vulkanische gronden in West-Burundi. Het zijn mooie volle koffiebonen. De smaak is vrij uniek voor Afrikaanse koffies. Hij is pittig en nootachtig van smaak. En dat allemaal omdat hij opgroeit in de vulkanische bodem. Probeer eens deze vulkanische smaak van De Vurige Krijger gebruikers >>>

Voordelen:

– Extra krachtig
– Medium gebrand
– Beter leven voor de koffieboeren

Aanbieding De Vurige Krijger - 100% Arabica koffiebonen 1.000 gram

Bestel nu De Vurige Krijger – 100% Arabica koffiebonen 1.000 gram nu €22,95 bij Bol.com >>>


De beste koffiebonen

Hierboven heb ik de TOP 5 beste en meest verkochten koffiebonen met je gedeeld. Niet alleen ik maar ook vele honderden anderen delen hun mening hierover.

Uiteraard zijn er meer goede koffiebonen verkrijgbaar. Maar mijn TOP 5 van hierboven helpt je in ieder geval bij het maken van de beste keuze voor jou!

Waar komen koffiebonen vandaan?

Als je dit artikel leest weet ik zeker dat je best veel koffie drink maar weet je ook waar het oorspronkelijke vandaan komt? Het merk Kaldi heeft heeft verhaal naar buiten gebracht dat het ‘Oorspronkelijk uit Ethiopië’ komt. De legende gaat zo dat er was eens een geitenhoeder in Ethiopië, zijn naam was dus Kaldi. Het volgende viel de geitenhoeder op dat wanneer zijn dieren van een bepaalde struik aten waar hij zijn geiten regelmatig liet grazen, ze velen malen productiever waren en meer melk gaven.

Dit zou volgens de boeken en Khaldi het magische moment zijn geweest dat koffie zoals wij dat nu kennen werd ontdekt. Beetje vies maar hij ging namelijk de keutels van de geiten een keer onderzoeken en koken en ontdekte een bijzonder smaakvol brouwsel. Wat de beste geitenhoeder toen nog niet wist is dat de cafeïne er voor zorgde dat zijn geiten gezonder, energieker werden.

Deze legende heeft een geurtje en zal vast wel mooier gekleurd zijn dan de waarheid. De vraag blijft of de beste geitenhoeder Kaldi dan ook echt ooit wel heeft bestaan. Leuk verhaal toch? Wat wel zeker is is dat via Ethiopië het drinken van koffie zich snel verspreiden door de gehele Arabische wereld, ik ben zelf in het mooie maar warme Marokko geweest en stikt het echt van de heerlijk ouderwetse koffiehuizen. Waar je op elke hoek traditionele manier vers gebrande koffie kunt drinken, waar je niet de laatste slok van wilt nemen.

Zo blijkt dat in de 15e eeuw koffiedrinken een echt onderdeel uit van het dagelijkse leven in de toen grote en rijke Arabische wereld. De Nederlanders toen onder de vlag van het roemruchtige VOC brachten het in de 17e eeuw naast vele andere exotische specerijen Saffraan, kaneel en komijn naar Europa toe waarna het de oorlog met thee begon en beetje bij beetje het won van de populariteit van thee in Europa.

Wil jij graag nog eens de ervaring van een een koffiehuis in Europa bezoeken? Als je ooit in Venetië bent geweest aan het San Marcoplein heb je een grote kans dat je langs het eerste koffiehuis “Caffè Florian” bent gelopen dat al sinds 1720 bestaat.

Waar wordt de meeste koffie verbouwd?

Je had net al gehoord dat het een struik was waar deze koffiebonen aan groeien in allemaal bessen en het liefste  in de buurt van de evenaar. Als je zou moeten raden welke landen in de wereld de meeste koffie produceren welke zouden dat dan zijn? Als jij er even rustig over nadenkt ga ik even verder. 

Volgens mij toen je de titel las dacht je zeker maar koffie komt toch uit Italië? Oeps dat is een misverstand ze hebben wel erg hun best gedaan om het imago vast te houden als ‘het koffieland’ met een werkelijke koffiecultuur. Deze oerhollandse traditie hebben wij dan ook gewoon van de italianen overgenomen. Je zult wel versteld staan dat er ook geen enkele koffieplantage te vinden is in de Toscaanse of Siciliaanse heuvels. Wel kun je er heerlijke wijnen en echte prosecco drinken met een verrukkelijke kaas en pittige worst maar dat is een ander verhaal.

Weet je het al? Waar de meeste koffie wordt verbouwd? Ik zal je niet langer in spanning houden want hieronder staan de top 4 landen waar tegenwoordig de meeste koffie vandaan komt we gebruiken trouwens naast vliegtuigen nog steeds wel enorme schepen om het te vervoeren.

1. Brazilië
2. Vietnam (bijzonder toch?)
3. Colombia
4. Indonesië

De koffieplant (struik) groeit dus in deze landen uitstekend met het tropische klimaat hoge luchtvochtigheid met mooie grote vel groene bladeren. Aangezien ik zelf ook gek ben op jasmijn thee vergeet ik de geur van deze klein bloemetje van de koffiestruik niet.

Vervolgens groeit er uit dit hele kleine bloemetje de bekende koffiebes deze is eerst helemaal knal groen en naar donker rood zoals je hieronder ziet dit proces duurt ongeveer 8 maanden. Als de koffiebessen rijp genoeg zijn worden deze met de hand geoogst en worden verwerkt in grote plantages in Brazilië, Vietnam, Colombia en Indonesië. Wist je dat de koffieplant een aantal keren wordt verplaats aangezien de sterkste overleeft en deze plant erg gevoelig is voor stress. Hierdoor krijg je de lekkerste koffiebonen aan de struik.

Waar je goed mee kunt vergelijken is een druivenstruiken hiervan er ook in vele soorten en maten en produceren ook allemaal een andere druif. Onderander voor die heerlijke wijnen. Maar druiven zijn net als koffieplanten altijd vatbaar voor hun omgeving. Dit kan met de bodemkwaliteit te maken hebben dus waar de koffiebonen groeien, Is er veel zon of is het juist altijd erg nat met veel regen, zijn er specifieke ziektes op de plantag of bij de lokale koffieboeren.

Al deze elementen spelen mee met de creatie van koffie maar vooral ook de eindsmaak. In elke bes zitten in principe twee koffiebonen met de platte kant tegen elkaar en de bolle kant naar buiten. Daarom worden koffie op sommige vlakken een beetje vergelijken met de druif.

Bekijk hier de Beste Top 1o Koffiebonen van Bol.com >>

Wat zijn goede koffiebonen? 

Koffiebonen 800x350px

Waar komen de variëteiten vandaan binnen de koffiebessen? Dus de wel bekende Arabica en Robusta? Het zijn dus ook echt twee verschillende soorten koffieplanten die anders groeien, er anders uitzien en zo ook andere koffiebonen produceren. Maar wat is precies het verschil? Dat zal zul je hieronder gaan lezen.

Je zal het bij een plant niet verwachten maar de koffieplant heeft wel tot drie-vier jaar nodig voordat deze helemaal volgroeid is en zal dan pas de bekende koffievruchten gaan dragen. Wat zijn de koffiebonen precies? Het zijn de zaden van de plant zelf die wij drogen en malen als koffiepoeder. De koffiebes bestaat maar uit twee koffiebonen hierom heen zit een vlies, je kunt het zien als een schil en daaroverheen zit het vruchtvlees van de bes waar de vogels helemaal verzot op zijn om te eten.

Soms zijn er jaren met echte schaarste als het gaat om koffiebonen van hoge kwaliteit. Aangezien er maar één oogst per jaar met uitzondering van landen die iets dichter op de evenaar zitten. Dit komt omdat er weinig tot geen verschil is in natte en drogen seizoenen in dat land.

Hoe lang duurt de oogstperiode dan van de koffie? Dit duurt ongeveer vier tot zes maanden. Ze hebben uitgevonden dat als er door het hele jaar plukken we dus altijd verse koffiebonen hebben tot onze beschikking.

De koffieboon krijgt pas de herkenbare geur en kleur als hij gebrand gaat worden. Wist je dat een koffieboon groen van kleur is als hij net uit de bes komt? Ik heb in Indonesische wel eens een koffieboon geprobeerd te eten maar deze was keihard en smaakte totaal niet naar koffie.

De smaak, aroma en geur komen door het koffie brandproces.

De smaak van de Koffieboon

Ik maakte in begin al even een vergelijking van hoe druiven eigenlijk op koffiebonen lijkt.

Bij het proces van wijn maken en de druif keuze is bij koffie de specifieke smaak waar de koffiebonen vandaan komt. Zo heeft Koffie uit de diverse koffiestreken zoals Brazilië, Kenia of Dominicaanse Republiek  een geheel eigen smaak is op zijn beurt weer niet te vergelijken met koffie uit Ethiopië.

Ik durf eigenlijk niet de uitspraak te maken dat bijvoorbeeld in Azië  de koffiesmaak wat kruidiger is dan koffie uit Afrika. Hierin zou meer fruit- en bloemsmaken terugkomen.  Dit zijn wel erg algemene stelling is en er zijn te veel uitzonderingen,  maar hierop kun je meer vinden op dit blog.

Vaak staat op de verpakking wel uitgebreid vermeld waar de koffiebonen vandaan komen, de meeste merken en/of branders vermelden het groot op de verpakking. Koop je je koffie bij een koffie speciaalzaak? Dan kan de verkoper jou zeker genoeg informeren wat voor soort koffie het is en welke het beste schikt bij jouw smaak. Hiervoor heb ik hieronder een top 5 lijst gemaakt van de best verkochte koffiebonen in Nederland.

Kun je niet eenvoudig zien waar het vandaag komt? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een koffiemelange te pakken. Simpel een melange heeft gewoon een mix van koffiebonen van over de hele wereld. De samenstelling kan nog wel eens veranderen waar hun koffie precies vandaan komt.

Makkelijke graadmeter is hoe duurder de koffie, des te meer informatie je kunt terug vinden op de verpakking.

Bekijk hier de Beste Top 1o Koffiebonen van Bol.com >>

De beste koffiebonen voor thuis of op kantoor?

Ik weet niet of jij het ooit hebt meegekregen maar een paar jaar geleden ging het gerucht  dat er varkensvet in koffiepads zou zitten. Deze zou de lekkere zachte schuimkraagje op de koffie verzorgen. Dit is dus een broodje-aapverhaal. De woordvoerder van het Voedingscentrum “Wij kennen dit verhaal niet,”

Want de Koffiepads voor zwarte koffie bevatten honderd procent gewoon pure koffie. Als er meer dan alleen koffie wordt gebruikt in de pads, dan staat dit op het etiket benoemd. Soms wordt wel een toevoeging als E-nummer vermeld; maar dan kun je op de website voedingscentrum opzoeken wat voor stof dat is.

Hoe vaak mag je koffie drinken?

Koffie kun je dagelijks drinken. Maar lees wel even het label voor je het te veel gebruikt aangezien bij sommige extra toevoeging zitten. Hier lees je namelijk de verschillende stoffen die erin zitten en hoeveel koffie je per dag kunt drinken.

Onthoud wel dat koffie GEEN vervanging is blijf dagelijks voldoende water drinken.

Je kunt zelf kiezen of je er zelf nog extra melk of suiker toevoegt. Met melk is de koffiesmaak wat romiger.

Bekijk hier de Beste Koffiebonen van Bol.com >>

Tot slot

Je bent nu meer te weten gekomen over de top koffiebonen voor thuis of op kantoor! Ook heb je kunnen lezen waar de beste koffiebonen vandaag komen en een stukje geschiedenis van deze bijzondere plant.

Als je iedere dag zorgt voor voldoende water met een heerlijk bakje koffie, ervaar je daar enorm veel voordelen van. Heb je een actief leven dan is koffie helemaal onmisbaar.

Ik wens je succes met je keuze en vooral veel genieten met het gebruik van deze koffiebonen. Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers.

Tip: Hoeveel koffie per dag mag je drinken? Belangrijke informatie! 

Simon van Boven
2 Opmerkingen
 1. Hallo Arie

  Helder overzicht heb je geschreven ,bedankt.
  Zelf ben ik beginnend koffiedrinker en recentelijk ook een volautomaat gekocht.
  Hier komt ook mijn vraag uit voort.
  Ik vind het opvallend dat er geen kleine zakjes met koffiebonen te koop zijn( althans ik heb ze nog niet gevonden online)
  Ik bedoel vacuum porties voor 2 bakkies bijvoorbeeld.
  Of moet ik misschien mijn zoektermen aanpassen?
  Kleinste wat ik kan vinden is zo’n 200 gram.
  Wat vind jij hiervan ?
  Heb je wellicht een link of misschien een reden waarom dit zo is ?.

  Mvg louis

  • Hey Louis,

   Wat leuk dat je bent overgestapt! Heb al een favoriet koffiemerk ontdekt een Aroma Club, Simon levelt? Ik kan je de tip geven om je koffiebonen gewoon in de vriezer te bewaren! Daarbij heb je koffiebonen inderdaad van 200 tot 200 gram van bijvoorbeeld Illy maar die kun je dus gerust een week gebruiken. Ik moet zeggen drink ook twee/drie kopen en na week ben ik er al lang doorheen 😉 *Veel voordeliger om 1kg te kopen en dan te bewaren in je vriezer.

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart