Koelvriescombinatie no frost: inbouw, aanbieding en beste merken

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 22/11/2021 door Simon.

Met een koelvriescombinatie no frost is het ons gelukt om een van de grootste ergernissen van vriezers op te lossen waarvan de naam het al verklapt. Een no frost koelvriescombinatie hoeft namelijk niet ontdooid te worden. Iets waar we bij een klassieke koelkast met vriezer of losse vriezer met enige regelmaat last van hebben.

Want ook al denken we dat we bij de aanschaf van een nieuwe koelvriescombinatie maar één keer per jaar aan het werk moeten, zijn we uiteindelijk ieder kwartaal weer aan het ontdooien. Als eigenaar van een klassieke koelvriescombinatie kan je hier niet omheen.

Kies je er niet voor om je koelvriescombinatie te ontdooien, resulteert dit in ijsvorming met verschillende risico’s als gevolg. Zo is ijsvorming onhygiënisch, verkort het de levensduur van de koelvriescombinatie en is het ook nog eens minder energiezuinig.

En zeg nu zelf, heb jij zin om elke drie maanden je complete koelkast uit te ruimen en te ontdooien?

Wat is een no frost koelvriescombinatie?

Wat is een no frost koelvriescombinatie

Dat je geen zin hebt om te ontdooien is duidelijk. Maar hoe zorgt een no frost koelvriescombinatie ervoor dat ontdooien verleden tijd is? Dit doet de no froster door ijsvorming te voorkomen. Vochtige lucht wordt direct afgevoerd zonder dat het kan kristalliseren. Hierdoor komen die grote, veelal onhygiënische, ijsblokken niet meer voor.

Een no frost koelvriescombinatie is een expert in het wegvoeren van vochtige lucht. Door dit continu te doen, zorgt de koelvriescombinatie ervoor dat jij niet meer iedere drie maanden aan het werk moet. Hier staat natuurlijk wel een hoger prijskaartje tegenover. Als we de verschillende koelvriescombinaties met een no frost functionaliteit bekijken zien we dat de prijsverschillen meevallen.

Je kunt namelijk al koelvriescombinaties van merken als Beko, Inventum en Samsung kopen voor minder dan € 400. Maar welke van deze combinatie staan bekend om het hebben van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding? Als consument moet je goed letten op zaken als garantie, het energielabel en eventuele randzaken als de inhoud van de koel- en vriesruimte.

Wat zijn de beste no frost koelvriescombinaties?

Wat zijn de beste no frost koelvriescombinaties

Het is je mogelijk opgevallen dat er een groot aantal merken in de markt van no frost koelvriescombinaties actief is. Dit zorgt ervoor dat het lastiger is om de kwaliteiten van de verschillende modellen te beoordelen. Er zijn kortom meer dan honderd modellen waar je uit kunt kiezen.

De zoektocht naar een geschikte no frost koelvriescombinatie van een betrouwbare webwinkel zoals MediaMarkt, BCC of Coolblue gefabriceerd door een topmerk wordt eenvoudiger wanneer we exclusief naar de best geteste no frost koelvriescombinaties kijken.

De drie hieronder besproken koelvriescombinaties met no frost functionaliteit zijn op dit moment het best getest. Je kunt vaak van hetzelfde model combinaties vinden met een grotere koel- of vriesruimte.

Bosch KGN33NL20 – Serie 2 – Koel-vriescombinatie – RVS look

Het is Bosch zonder al te veel moeite gelukt om jaren opeenvolgend de populairste no frost koelvriescombinaties te fabriceren. Alhoewel dit model zelden als inbouw no frost koelvriescombinatie wordt aangeboden, is het wel mogelijk het op aanvraag tot een inbouwvariant om te bouwen. Wij adviseren je vooral dit model te kiezen als je een kwalitatieve koelvriescombinatie no frost zoekt waar inbouw niet een vereiste is. Bekijk hier de 106 gebruikerservaringen op Bol.com

iQ300, BF 203, noFrost, hyperFresh, RVS-AFP, A++

Wat de iQ300 van Siemens anders doet dan de concurrentie, is dat het een enorm formaat koelvriescombinatie met no frost functionaliteit heeft kunnen ontwikkelen waarbij dit niet tot een hoge aankoopprijs heeft geleid. In tegendeel zelfs. Deze Siemens koelvriescombinatie is weliswaar duurder dan de goedkoopste modellen. Daar staat tegenover dat het van een uitstekend A++ energielabel voorzien is en een prachtig design heeft. Bekijk hier de 23 gebruikerservaringen op Bol.com

Samsung RB31FERNDSA – Koel-vriescombinatie

Hoe het dit op het eerste gezicht prijzige model koelvriescombinatie no frost van Samsung gelukt is om boven veel van de competitie uit te stijgen wordt pas bekend als je de recensies leest. Bezitters van dit model zijn zeer te spreken over de robuustheid van de koelvriescombinatie. Daarnaast heeft een beter energielabel dan veel andere opties met haar A+++ rating. Hierdoor bespaar je nog eens 18 euro per jaar op je energierekening. Ben je bovenop dit alles ook op zoek naar een indrukwekkend design? Dan is hoort Samsung no frost koelvriescombinatie in jouw winkelwagen thuis. Bekijk hier de 31 gebruikerservaringen op Bol.com

Samsung RB37J5018SA/EF – Koel-vriescombinatie – Kieskeurig.nl

Omdat elk compartiment apart gekoeld wordt (Multi Airflow), kan de koele lucht elke hoek in de koelkast bereiken. Zo wordt voor elke plank en voor elke lade in de koelkast de optimale temperatuur verzorgd, die bovendien gelijkmatiger verdeeld is dan bij ouderwetse koelkasten. Ook dit zorgt ervoor dat voedsel langer vers blijft. Bekijk hier de 15 gebruikerservaringen op Bol.com

  • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooid te worden
  • Deze koelkast is met energielabel A+++ zeer energiezuinig
  • Met 37 dB wordt deze koelkast als stil ervaren

LG GSJ361DIDV – Amerikaanse koelkast – Grafiet

In de speciale vershoudzone blijft je eten ook 2 keer langer vers. Ook heb je hierdoor weinig last van nare luchtjes in je koelkast. Doordat deze Amerikaanse koelkast is voorizen van een no-frost functie hoef je ook nooit meer te ontdooien. Bekijk hier de 14 gebruikerservaringen op Bol.com

  • erg veel ruimte en heel veel dat er reservoir inzit
  • krijg je geen nare geurtjes in de ijsblokjes.
  • Goede kwaliteit

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart