Jura E8 review + de beste aanbiedingen

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 29/02/2024 door Simon.

De Jura E8 is een van de populairste espressomachines van het met Jura. Deze topklasse volautomaat gaat al een tijdje mee en belooft een geweldige kwaliteit, smaak en levensduur te hebben. Omdat een Jura koffiemachine E8 een behoorlijke uitgave is, gaan we uitzoeken of deze machine zijn beloftes waar maakt en z’n geld waard is. In deze JURA E8 review hebben we het espressoapparaat op verschillende kenmerken beoordeeld. De bevindingen van onze JURA E8 review vind je hieronder. Ook hebben we een aantal goede aanbiedingen voor je verzameld.

Bestel de Jura E8 direct bij één van onze partners

Over Jura

Jura is een merk uit Zwitserland dat al meer dan 90 jaar elektrische huishoudapparatuur ontwikkelt. Hoewel het merk voorheen allerlei verschillende apparaten, zoals strijkijzers en broodroosters, op de markt bracht, ligt de focus nu volledig op espressomachines. De espressoapparaten van Jura zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en worden ook veel gebruikt in de horeca en op kantoren. Voor thuis zijn er Jura koffiemachines met een kleinere capaciteit, zoals de Jura E8, E6, D4 en ENA 8.

Waarom de Jura E8?

De Jura E8 belooft een topklasse volautomaat espressoapparaat te zijn. Hij is gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen en vraagt weinig onderhoud. Daarbij is hij eenvoudig te bedienen en kun je er maar liefst 17 verschillende koffiespecialiteiten mee bereiden. De koffie uit deze machine belooft een uitzonderlijk goede smaak te hebben dankzij de speciale zetmethode en de goede koffiemolen. Ook kun je er melkspecialiteiten mee bereiden en is hij te bedienen met een app op je smartphone of tablet. In deze Jura E8 review gaan we onderzoeken of de espressomachine daadwerkelijk aan de verwachtingen voldoet.

Eerste indruk

Voor we met de Jura E8 review beginnen, beschrijven we onze eerste indruk. De E8 is een stijlvolle machine met een luxe uitstraling. Hij is beschikbaar in verschillende kleurstellingen, namelijk de Moonlight Silver, Piano White, Dark Inox en de luxe Jura E8 Chroom. Deze laatste is ietsje duurder, maar ziet er wel erg stijlvol uit. Het apparaat is redelijk groot en je zal best wat ruimte innemen op je aanrecht. Verder ziet hij er degelijk uit en voelt hij stevig aan.

Jura E8 review

Dan gaan we nu verder met onze Jura E8 review. Bij het beoordelen van deze high end espressomachine hebben we op verschillende eigenschappen gelet. Zo keken we onder andere naar de bediening, de mogelijke koffiespecialiteiten, capaciteit en het design.

Bediening

De bediening van de Jura E8  is vrij eenvoudig. Op het kleurendisplay worden de verschillende koffiespecialiteiten afgebeeld en je kunt eenvoudig door alle opties heen navigeren. Ook kom je gemakkelijk in het menu, van waaruit je bijvoorbeeld de verschillende reinigings programma’s kunt starten en kunt zien hoe lang het waterfilter nog meegaat. Ook kun je in het menu de koffiespecialiteiten naar jouw smaak aanpassen.

App bediening

Door de Jura Smart Connect module in de Jura E8 te plaatsen, kun je de koffiemachine ook bedienen met je smartphone of app. De Smart Connect module plaats je achter het logo van de machine om hem vervolgens via bluetooth te koppelen aan de Jura app. In de app kun je koffierecepten samenstellen door de hoeveelheid, sterkte en temperatuur te wijzigen. Ook kun je de Jura E8 gebruiksaanwijzing in de app vinden en staat er interessante informatie over koffie in.

Capaciteit

De JURA E8 heeft een ruime capaciteit en is daardoor geschikt voor huishoudens waarin 2 á 3 personen dagelijks koffie drinken. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,9 liter en het bonenreservoir is ruim genoeg voor 280 gram koffiebonen. Dankzij de rubberen rand van het deksel is hij stiller en blijven de bonen langer vers in het apparaat. 

Koffiespecialiteiten zonder melk kun je met 2 kopjes tegelijkertijd zetten. Zo kun je ook visite snel van hun favoriete koffie voorzien. Melkspecialiteiten kun je niet met 2 tegelijk bereiden en zul je dus een voor een moeten zetten.

Koffiespecialiteiten

Je kunt maar liefst 17 verschillende koffiespecialiteiten bereiden met de Jura E8. Zo zet je met een simpele druk op de knop bijvoorbeeld een espresso, ristretto, doppio of een cortado. Ook is het mogelijk om melkspecialiteiten te bereiden, zoals een cappuccino, latte macchiato of een flat white. En zelfs een glas warme melk is geen enkel probleem voor de Jura koffiemachine.

Het bereiden van melkspecialiteiten werkt met een melkslangetje. Deze kun je gewoon in een pak melk of een gevuld glas hangen, maar je kunt ook een special Jura melkreservoir gebruiken. De Jura Glazen Melkhouder plaats je na gebruik in de koelkast, terwijl de Jura Cool Control 1L Zwart G2 de melk zelf koel houdt. Deze kun je dus gewoon op het aanrecht laten staan naast de Jura E8. Let er wel op dat je je kop of glas voor melkspecialiteiten op een andere plaats zet dan wanneer je koffiespecialiteiten zonder melk klaarmaakt.

Vind je al deze extra koffiespecialiteiten en melkspecialiteiten niet nodig? Dan kun je misschien beter voor de Jura E4 kiezen. Dat is het instapmodel van de E-lijn. Je krijgt dezelfde kwaliteit koffie, maar dan zonder melkspecialiteiten en de mogelijkheid om recepten op te slaan.

Stille koffiemolen

De JURA E8 maakt gebruik van de Professional Aroma Grinder koffiemolen. Deze molen is zeer snel en efficiënt en daarnaast een stuk stiller dan veel andere koffiemolens. Daarbij kun je zelf de maalgraad bepalen en is de maling zeer consistent. Doordat de koffiemolen van hoge kwaliteit is en niet warm wordt, blijven de koffiesmaken en -aroma’s perfect bewaard. Jura garandeert dan ook 12,2% meer aroma.

Zetmethode en smaak

Voor korte koffiespecialiteiten, zoals espresso en ristretto, maakt de Jura E8 gebruik van de P.E.P. zetmethode. Deze afkorting staat voor ‘Pulserend Extractieproces’ en dat houdt simpel gezegd in dat het water langer in contact is met de gemalen koffiebonen. Hierdoor komen de aroma’s beter vrij en heeft de espresso of ristretto een volle smaak. De koffiespecialiteiten die je met de E8 van Jura zet, worden dan ook door velen geroemd. De smaak is bijzonder goed en doet niet onder voor een professioneel gezette koffie.

Onderhoud en schoonmaakwerk

Net als andere Jura espresso apparaten, vraagt ook de E8 om heel weinig onderhoud. De zetgroep hoef je bijvoorbeeld niet zelf te spoelen of schoon te maken, maar reinig je eenvoudig met een reinigingsprogramma. Je gooit een reinigingstablet in het klepje voor gemalen koffie en start het programma.

In het waterreservoir is een waterfilter geplaatst dat kalkvorming in de machine voorkomt. Hierdoor hoef je het apparaat nooit te ontkalken en heeft hij een nog langere levensduur. Dankzij slimme functies kun je in het menu van de espressomachine terugvinden hoe lang het nog duurt voor het waterfilter vervangen moet worden.

Tot slot wordt het aangeraden om je Jura koffiemachine E8 eens in de 4 á 5 jaar te laten onderhouden bij de dealer. Het apparaat wordt dan helemaal nagekeken en eventueel worden er onderdelen vervangen. Zo kan hij weer jaren mee.

Design

Qua design ziet de E8 er heel professioneel uit en er is bij de vormgeving heel veel rekening gehouden met gebruiksvriendelijkheid. Zo is de koffie uitloop heel gemakkelijk in hoogte verstelbaar en is het waterreservoir gemakkelijk bij te vullen. Daarbij gaat het waterreservoir op in het ontwerp en heeft hij een stijlvolle geribbelde zijkant. 

Jura E8

Prijs-kwaliteit

Wanneer je voor Jura kiest, weet je dat je je portemonnee zult moeten trekken. Deze machines behoren tot de beste in hun soort en daar hangt logischerwijs een prijskaartje aan. De Jura E8 Piano Black, Moonlight Silver, Piano White, Dark Inox kostten elk €1299,-. Voor de Jura E8 Chroom versie betaal je €50,- meer. Een flink aankoopbedrag, maar dan heb je ook wat. Doordat deze espressomachine zo goed in elkaar zit en van de beste materialen is gemaakt, heeft hij een zeer lange levensduur. Hierdoor valt de prijs per jaar dat je hem gebruikt heel erg mee.

Voor- en nadelen

Om onze bevindingen wat overzichtelijker weer te geven hebben we aan de hand van onze Jura E8 review de voor- en nadelen van de machine op een rijtje gezet. Hieronder vind je de belangrijkste voor- en nadelen van de JURA E8.

Voordelen

 • Grote capaciteit
 • Keuze uit verschillende kleuren
 • 17 koffiespecialiteiten
 • Zelf recepten aanpassen en opslaan
 • 2 kopjes tegelijkertijd zetten
 • Bediening met app (in combinatie met Jura Smart Connect)
 • Eenvoudige bediening
 • Fantastische smaak
 • Stille koffiemolen
 • Weinig onderhoud
 • Ontkalken niet nodig
 • Ook melkspecialiteiten zetten
 • Ook mogelijk om gemalen koffie te gebruiken

Nadelen

 • Vrij grote machine
 • Geen touchscreen
 • Hoog aankoopbedrag
 • Je kunt maar één melkspecialiteit per keer zetten
 • Geen warmhoudplaat

Jura E8 aanbiedingen

Als je eruit bent dat je de JURA E8 wilt kopen, is het tijd om een goede aanbieding te vinden. Je kunt de Jura koffiemachine E8 in verschillende webshops kopen, zoals bijvoorbeeld Coolblue. Voor dat je bestelt, is het natuurlijk altijd goed om prijzen te vergelijken en de beste Jura E8 aanbieding op te zoeken. Om je daarbij te helpen, hebben we hieronder een aantal hele goede aanbiedingen verzameld.

Conclusie over de E8 van Jura

Als je een echte fijnproever bent en elke dag koffie van de beste kwaliteit wilt drinken, is de Jura E8 een hele goede investeren. Hij is niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat hij geweldige kwaliteit levert en een lange levensduur heeft. De koffie heeft een zeer goede smaak dankzij de professionele bonenmaler en de speciale P.E.P. zetmethode. Daar komt nog bij dat je ook melkspecialiteiten kunt klaarmaken en in totaal uit 17 koffierecepten kunt kiezen. We hopen dat je na het lezen van onze Jura E8 review een goed beeld hebt van de machine en een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Redactie
1 Reactie
 1. Antwoord
  T.kuilenburg@outlook.com 29/12/2022 op 22:37

  Mooie info

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart