Jura D4 review + de beste aanbiedingen

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 29/02/2024 door Simon.

De Jura D4 Piano Black is een van de goedkopere en eenvoudige espressomachines van Jura. Hij belooft perfecte gezette espresso’s, ristretto’s en lungo’s vol smaak en aroma’s. Omdat zo’n luxe espressoapparaat een flinke investering is, wil je natuurlijk wel weten wat je in huis haalt. Om je te helpen de juiste beslissing te maken, hebben wij deze Jura D4 review geschreven. We hebben de Jura D4 Piano Black onder de loep genomen en vertellen je in deze review meer over de eigenschappen van deze machine. Ook hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet en vind je onderaan het artikel een aantal goede Jura D4 aanbiedingen.

Bestel de Jura D4 direct bij één van onze partners

Jura D4 Piano Black

Over Jura

Jura is een Zwitserse producent van high end espresso machines. Het merk bestaat al meer dan 90 jaar en verkocht voorheen allerlei soorten apparaten om het huishouden gemakkelijker te maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan strijkijzers, broodroosters en dus ook koffiemachines. Tegenwoordig heeft Jura de volledige aandacht gericht op espressomachines; zowel voor thuis als in de horeca of op kantoor. De machines zijn van hoge kwaliteit, hebben een zeer lange levensduur en de espresso heeft een uitzonderlijke goede smaak.

Waarom de Jura D4?

De Jura D4 Piano Black is een van de goedkopere volautomatische espressomachines van Jura. Deze relatief kleine machine is dan ook eenvoudig en alle poespas is achterwege gelaten. Je zet er een goede espresso, doppio, dubbele espresso, ristretto of lungo mee. Het is dan ook met name een interessante machine als je het liefst zwarte koffie drinkt en melkspecialiteiten niet aan jou besteed zijn. In januari 2022 kwam hij als beste uit de test van de Consumentenbond. 

Eerste indruk

De 4D van Jura is heel mooi door zijn eenvoud. Hij heeft een stijlvolle uitstraling en een diepe zwarte kleur. Wat opvalt is dat er geen display aanwezig is, maar alleen enkele knopjes en een draaiknop. Deze koffiemachine is helemaal teruggebracht naar de essentie van het zetten van goede zwarte koffie. 

In dezelfde serie verkoopt Jura ook de D6. Deze koffiemachine lijkt qua uiterlijk heel veel op de D4 en heeft ook dezelfde capaciteit. Het grootste verschil tussen de Jura D4 en D6 is dat je met laatstgenoemde ook melkspecialiteiten kunt bereiden. Echter is de smaak van de koffie beter bij de D4, dankzij de P.E.P. zetmethode.

Jura D4 review

Dan gaan we nu verder met de Jura D4 review. We lichten verschillende onderdelen uit en vertellen je onze bevindingen. Zo hebben we het onder andere over de koffiespecialiteiten, de bediening en de capaciteit van de Jura espressomachine.

Bediening

De bediening van de Jura D4 Piano Black is heel eenvoudig en vraagt weinig technische kennis of handigheid. De koffiemachine heeft geen display, maar een aantal knoppen voor de bediening. Zo kun je zelf instellen hoe sterk de koffie moet zijn en kun je het volume aanpassen. Ook is er een knop aanwezig om 2 koppen koffie tegelijkertijd te bereiden. 

Verder zijn er indicatielampjes die je vertellen wanneer de lekbak vol is, het slimme waterfilter vervangen moet worden of het water- of bonenreservoir leeg is. Verder kun je gemakkelijk een reinigingsprogramma opstarten voor het schoonmaken van de zetgroep.

Jura App

Een leuke toevoeging aan de Jura D4 Piano Black is de Smart Connect adapter. Dit kleine apparaatje plaats je achter het logo van de machine en kun je vervolgens koppelen aan de Jura app op je smartphone of tablet. Je kunt de Jura D4 dankzij Smart Connect heel gemakkelijk bedienen vanaf je smartphone. Je kunt kiezen welke koffiespecialiteit te machine moet bereiden en je kunt recepten opslaan. Ook vind je hier de Jura D4 gebruiksaanwijzing en allerlei informatie over koffie.

Koffiespecialiteiten

We noemden het eerder al in deze Jura D4 review. Deze machine zet eenvoudige zwarte koffiespecialiteiten, maar doet dat dan ook uitstekend. Je kunt er espresso’s, dubbele espresso’s, doppio’s, ristretto’s en lungo’s mee bereiden. Het is echter niet mogelijk om koffie te zetten met voorgemalen koffiebonen. Hierdoor is het lastiger om bijvoorbeeld ‘s avonds cafeïnevrije koffie te zetten. Ook melkspecialiteiten behoren niet tot de mogelijkheden. Wil je dat wel graag, dan kun je beter voor de Jura D6 kiezen. 

Ook kun je natuurlijk altijd nog overwegen om een losse melkopschuimer te kopen en daar perfect melkschuim mee te creëren. Met name als je slechts bij uitzondering melkspecialiteiten drinkt (of serveert) is dat een goede oplossing.

Lees ook: Melkopschuimer kopen? Dit zijn de beste melkopschuimers van 2022

Smaak

De smaak van de koffie die je met de Jura D4 Piano Black zet is echt ontzettend goed. Dit heeft met verschillende technieken in het apparaat te maken. In de eerste plaats worden de koffiebonen tot een consistente maalgraad vermalen met de G2 koffiemolen. Deze zorgt ervoor dat de smaak en aroma’s goed bewaard blijven en tijdens het malen niet verloren gaan. 

Vervolgens wordt de gemalen koffie voor het zetten al bevochtigd, waardoor de koffie aroma’s beter vrijkomen. De P.E.P. zetmethode zorgt er tot slot voor dat het water met een ongelijke druk door de gemalen koffie geperst wordt. Hierdoor komen de beste koffie smaken en aroma’s in je kopje terecht en ontstaat er een heerlijke crèmelaag.

Capaciteit

Met de capaciteit van de D4 van Jura zit het ook wel goed. Het waterreservoir heeft een inhoud van 2 liter en in het bonenreservoir is ruimte voor 200 gram koffiebonen. Dit maakt het een prima koffiemachine voor huishoudens waarin 2 á 3 personen koffiedrinken. Uiteraard maakt het daarbij wel uit hoeveel koffie er gedronken wordt.

Onderhoud

Net zoals voor andere Jura espressomachines geldt, is ook de D4 erg onderhoudsvriendelijk. Doordat er een slim waterfilter gebruikt wordt, hoe je de Jura D4 zelden tot nooit te ontkalken. Hierdoor vraagt de Jura D4 Piano Black dan ook weinig onderhoud. Het is dan uiteraard wel belangrijk om het waterfilter op tijd te vervangen. Ook kan de hardheid van het water bij jou thuis voor meer of minder kalkaanslag zorgen. Echter is het over het algemeen niet nodig om de machine te ontkalken als je het waterfilter op tijd vervangt.

Verder zul je de zetgroep van de Jura D4 moeten reinigen met het automatische schoonmaakprogramma en reinigingstabletten. Het programma is eenvoudig te activeren en je hoeft het schoonmaakwerk dus niet zelf te doen.

Uiterlijk

De Jura D4 Piano Black heeft een stijlvol ontwerp in een mooie diepzwarte kleur. De design is heel erg clean, doordat er weinig knoppen en extra functies te zien zijn. Daarbij is hij relatief klein, waardoor hij ook geschikt is voor de wat kleinere keukens. 

Prijs-kwaliteit

Jura koffiemachines zijn doorgaans niet de goedkoopste en dat geldt ook voor de D4. Toch is dit een van de goedkoopste Jura espressomachines en doet hij qua koffiekwaliteit niet onder voor de duurdere E8 bijvoorbeeld. Je levert met name in op de verschillende koffiespecialiteiten die je ermee kunt zetten en een display die je overzichtelijk de instellingen laat zien. De levensduur van de D4 is echter hartstikke goed, dus de prijs-kwaliteit is wat ons betreft goed in balans.

Jura D4

Voor- en nadelen

Om je te helpen een goede keuze te maken, hebben we aan de hand van onze Jura D4 review de voor- en nadelen van de machine op een rijtje gezet. Hieronder lees je wat we goed en minder goed vonden aan dit espressoapparaat.

Voordelen

 • Bijzonder smaakvolle espresso door P.E.P. zetmethode
 • Weinig onderhoud en schoonmaakwerk
 • Ontkalken is niet nodig
 • 5 verschillende koffiespecialiteiten
 • Geen onnodige poespas
 • Stijlvol ontwerp
 • Waterreservoir van 2 liter
 • Bonenreservoir van 200 gram
 • 2 koffiespecialiteiten tegelijkertijd zetten
 • App bediening mogelijk met Jura Smart Connect

Nadelen

 • Je kunt er geen melkspecialiteiten mee bereiden
 • Hij heeft geen display
 • Er is geen warmhoudplaat aanwezig
 • Geen mogelijkheid om voorgemalen koffie te gebruiken

Jura D4 Piano Black aanbiedingen

Als je na het lezen van onze Jura D4 review denkt dat dit volautomatische espressoapparaat in jouw keuken thuis hoort, is het tijd om op zoek te gaan naar een goede aanbieding. Coolblue biedt de Jura D4 bijvoorbeeld voordelig aan. Daarnaast heb je bij Coolblue ook de mogelijkheid om de D4 te huren voor 24 euro per maand. Zo hoef je geen hoog bedrag uit te geven en wordt onderhoud en reparatie ook voor je uit handen genomen. Uiteraard is het altijd goed om verschillende webshops met elkaar te vergelijken. Om je te helpen een goede Jura D4 aanbieding te vinden, hebben wij hieronder de beste deals verzameld.

€705,00
op voorraad

Conclusie

De Jura D4 Piano Black is een espressomachine van goede kwaliteit waarmee je uitstekende zwarte koffiespecialiteiten bereidt. Het is een relatief eenvoudige volautomatische espressomachine waarmee je espresso, dubbele espresso, lungo, ristretto en doppio kunt zetten. Het is niet mogelijk om melkspecialiteiten te zetten. Als je dat wel belangrijk vindt, kun je bijvoorbeeld voor de Jura D6 kiezen. Ook heeft de machine geen display en is het niet mogelijk om voorgemalen koffie te gebruiken, zodat je bijvoorbeeld ook gemakkelijk cafeïnevrije koffie’s zet. 

Zoek je echter een espressomachine van goede kwaliteit die gewoon erg goede zwarte koffie zet? Dan is de Jura D4 Piano Black een uitstekende keuze. De smaak van de koffie is dankzij de kwaliteits koffiemolen en de speciale zetmethode bijzonder goed. Daarbij heeft de D4 een prima capaciteit en is het mogelijk om hem te bedienen met je smartphone. We hopen dat je na het lezen van onze Jura D4 review een goed beeld hebt van deze volautomaat koffiemachine en een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Andere Jura koffiemachines

Redactie
2 Opmerkingen
 1. Voorgemalen koffie is wel mogelijk bij dit apparaat. Handig als je een keer decafe tussendoor wilt zetten.

 2. Goedemorgen, ik ben geïnteresseerd in de Jura D4 voor in de winkel, voor me medewerkers, nu gebruiken we een simpele expresso machine maar de kosten lopen uit de hand. Dus overweeg ik een bonenmachine aan te schaffen, echter lees ik nergens terug hoeveel gram koffie er per kopje wordt gebruik, uitgaande van een standaard bakje koffie!!

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart