In 3 stappen de beste cappuccino maken

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 29/04/2017 door Simon.

70212063_7d83de2d7c_o

In 3 stappen de beste cappuccino maken

De beste cappuccino maken? Je kunt in slechts 3 stappen een heerlijke cappuccino maken, wij zetten ze voor je op een rij.

Wat is een cappuccino?

Een cappuccino bestaat uit een espresso en opgeschuimde melk, de combinatie zorgt voor een aangename koffie die je traditioneel bij het ontbijt drinkt. Uiteraard vormt de cappuccino ook de rest van de dag een uitstekende keuze.

Wat heb je nodig?

Je kunt in 3 stappen de beste cappuccino zetten met de volgende benodigdheden:

Heb je nog geen melkopschuimer? De Philips Senseo Melkopschuimer (https://www.bol.com/nl/p/philips-senseo-melkopschuimer-ca6500-60-zwart/9200000010998018/?Referrer=ADVNLPPcefb66000000003300cc31ec96000029465) kwam in 2014 als beste uit de test bij Kieskeurig.nl.

Melk opschuimen voor de cappuccino

Een cappuccino voegt opgeschuimde melk toe aan een espresso, de combinatie zorgt ervoor dat de koffie wat zachter binnenkomt en bijvoorbeeld bij het ontbijt niet te zwaar op de maag valt. Met name in Nederland zijn we ook de rest van de dag verzot op de opgeschuimde melk van een cappuccino. Benieuwd naar de 3 stappen om de beste cappuccino te maken? Komen ze:

  • Zet de espresso met verse koffiebonen. Onze speciale milde koffiebonen zijn het best geschikt voor een cappuccino.
  • Doe melk in de melkopschuimer
  • Voeg de opgeschuimde melk toe aan de espresso

De beste cappuccino serveren

De beste cappuccino in 3 stappen op een mooie manier serveren? Je kunt er nog een snufje cacao of wat kaneelpoeder op doen. Gebruik bij voorkeur een zeefje om het op een mooie gelijkmatige manier te kunnen verdelen, zodat je de beste cappuccino op een bijzondere wijze kunt presenteren. Je kunt op deze wijze in 3 stappen zelf de beste cappuccino maken, zodat je jouw gasten de volgende keer een bijzondere koffie voor kunt schotelen.

Simon van Boven
Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart