Nu ook nutella en kokos in de koffie?

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 20/02/2020 door Simon.

Hoe kom je op nutella en kokos in de koffie?

Bron: flickr
Via het blog van Culy en Grubstreet kwam ik op dit bijzondere recept. Bij ons thuis was altijd het debate tussen Duo Penotti en Nutella. Duo Penotti heeft het dan ook uiteindelijk de hazelnoten pasta strijd gewonnen.

Hieronder zie je de heerlijke  caffé latte geserveerd met de naam ‘Nerdtella bomb’: een met een nuttela-lepel gemaakt van Nutella en getopt met Willy Wonka’s Nerd-snoepjes. whatever dat maybe.

a_560x560-512x512

Photo: Fire-snow/Reddit

Deze bombardeer je in jouw perfecte baristao caffé, laat de warmte van de melk haar werk doen en een minuutje later heb je een nutella-koffie smurrie in een kopje.

Deze koffie zelf maken?

Culy heeft ook een recept gegeven deze heb ik iets aangepast. Zelf geef ik de voorkeur aan een variant zonder de Willy Wonka snoepjes, maar toppen we het drankje met vers kokosrasp. I love Coco! Maar ik zou zelf ook een kleine telepel van chilipoeder toevoegen voor net wat extra kick erin.

Deze kokos staat gewoon bij de bakproducten. Mijn tip vervang de melk die nodig is voor de latte koffie voor heerlijke verse gezonde kokosmelk, liefst een beetje dikke variant. Maar let wel goed op welke kokosmelk je koopt, want sommige goedkopere pakjes/blikjes smaken naar karton, Alpro kokosnootmelk is lekker maar niet krachtig genoeg. Bom voyage, je kokos hemel is helemaal af. Dit is een specifieke smaak dus probeer het gewoon.

Klop de melk op en maak ondertussen jouw heerlijke verse Italiaanse espresso  met de percolator. Doe dit niet te lang voor het drinken, het moet namelijk zo heet mogelijk zijn om te Nutella te laten smelten. Mijn tip is je kan ook gewoon Nesquik, het bruine konijn erin gooien. Dit werkt perfect met warme koffie! Verwarm (lauwwarm is prima) even kort de Nutella in de magnetron en giet de koffie in een ruime kop. Zorg dat de kop ook warm is de beïnvloed de smaak, lukt dit niet, pak een goede dikke kop om de warmte vast te houden.

Voeg aan de zijkant (niet in het midden, anders zakt het schuim in en wordt het een lekkere blend) de Nutella toe. Roer voorzichtig met een dunne  ijslepel even. Garneer met een plukje geroosterde kokos!

Koffie Boodschappenlijst:

  • 50 ml sterke, espresso met lekkere versgemalen bonen
  • 50 ml warme melk opgeklopt (je hoeft niet alles te gebruiken)
  • Pakje kokosmelk
  • 1 eetlepel Nutella of een pak Nesquik
  • 10 gram geroosterde kokos

Echte Italiaanse espresso of cappuccino thuis proeven?

Het Koffie Proefpakket

Het Koffie Proefpakket

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart