Heerlijke Espresso van Caffé New York zetten

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 25/02/2018 door Simon.

Heerlijke Espresso van Caffé New York zetten

Caffé New York is dé ontdekking voor de kritische espresso drinker.

Alles begon in 1930 met de Liberty stijl Bar in Corso Roma opgericht door “sor” Ugo Incerpi, in Montecatini Terme, een internationaal bekende ontmoetingsplek.

De eigenaar van de Bar New York kocht een machine voor koffie “roosteren”, zodat hij kon een bepaald product om zijn verfijnde clientèle te stellen, die de thermen stad bezocht om te rusten en “passare le acque” (en drinken van helder & gezuiverd water). Zijn koffie was zo goed dat in een korte tijd het woord verspreiden, en op zondag kwamen zelfs mensen helemaal vanuit Florence of Firenze om het te proeven.

Na de Tweede Wereldoorlog, Loretta, “sor” dochter Ugo’s, getrouwd Oscar Onori die, die al een expert landbouwkundige was, in 1950s/1960s was de kwalitatieve koffie van de ambachtelijke branderij verspreid over heel Toscane. Caffè New York is nog steeds actief dankzij de bestendigheid, ontwikkeling en de familiegeheimen wijselijk doorgegeven aan zijn kinderen en, vandaag, aan zijn kleinkinderen.

De koffie wordt niet alleen gedronken in Toscane, maar ook in Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Canada en Japan (waar we een speciale erkenning hebben gekregen om te winnen van een beroemde concurrent). Dit is onze geschiedenis, van de passie voor ons werk en respect voor de klant. Dus elke keer als je de smaak een kopje Caffè New York koffie proeft, sluit je ogen en denk dat het 80 jaar geschiedenis bevat.

Caffè New York een koffie die echt en oprecht is, net als de Toscaanse karakter

Espresso Test winnaar Caffe New York (dubbel) klik om het artikel te vergroten Caffe New York heeft de lekkerste espresso koffiebonen, gemalen koffie en ESE servings (ESE pads) uit het mooie Italiaanse Toscane. Is deze koffiebranderij nog onbekend voor je? Heel begrijpelijk.

Het is geen merk dat bakken met geld uitgeeft aan reclame. Maar vraag aan ervaren espresso liefhebbers of ze het merk kennen en grote kans dat ze met enthousiaste verhalen komen.

Hopelijk heb je het e-book van Arien van Koffiekwaliteit gelezen?  Dan weet je welke factoren de kwaliteit van je espresso en cappuccino bepalen. Een héle belangrijke factor is natuurlijk de kwaliteit van de koffiebonen. Over de kwaliteit van koffiebonen wordt vaak veel te gemakkelijk gedacht.

Kwaliteit koffiebonen

Veel mensen zoeken op bekende merken koffiebonen en zoeken naar de goedkoopste aanbiedingen. Maar als je echt het meeste uit je machine en jezelf wilt halen, dan is het erg belangrijk welke koffiebonen je gaat kopen. Persoonlijk ben ik dus erg gecharmeerd van het merk Caffé New York.

Ik vind dat je met dit ambachtelijke product kwalitatief betere én lekkerdere espresso en cappuccino maakt dan met vele andere bekende merken. Sinds 2005 ben ik de exclusieve importeur van deze mooie Italiaanse koffie.

Daarbij zijn de prijzen van Caffé New York ook nog héél aantrekkelijk als je ze vergelijkt met andere premium kwaliteiten koffiebonen. Een meer dan uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding dus! Het merk is in Nederland nog vrij onbekend onder het grote publiek, maar wel bij de koffiekenners. Ze zijn trouwens ook nog test winnaar geworden van de espresso test die door het blad Feinschmecker werd georganiseerd.

De Italiaanse koffiebranderij Caffé New York

Meer informatie over de Italiaanse koffiebranderij Caffé New York: Caffé New York is een kleine ambachtelijke branderij in Pistoia (Toscane). Het is een familiebedrijf waar passie voor de allerbeste koffiebonen centraal staat. Het bedrijf is in de jaren ’70 begonnen als een kleine koffiebonen-branderij achter de café ‘Caffé New York’ in Montecatini Terme.

Hier dankt dus de koffiebranderij haar naam aan. Maar naarmate meer mensen de fantastische espresso gingen ontdekken werd de capaciteit achter het café te klein. Toen is de branderij verplaatst naar Pistoia. Bar ‘Caffé New York’ in Pistoia In Montecatini Terme, Pistoia en omgeving is Caffé New York het huismerk van de meeste horeca-gelegenheden.

Dus mocht je er een keer in de buurt zijn, ga dan beslist ergens een espresso of cappuccino drinken.

Ook vandaag nog vind je in Montecatini Terme aan de Corso Roma het oorspronkelijke café ‘Caffé New York’ waar het ooit is begonnen. En je kunt hier overigens nog steeds een fantastische espresso en cappuccino drinken.

Maar je kunt natuurlijk ook zelf echte Italiaanse passie in huis halen door Caffé New York thuis te drinken! Probeer eens onze heerlijke kwaliteit koffiebonen klik hier.

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart