Waar koop je een goede espressomachine? Hier leg ik het uit

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 11/07/2018 door Simon.

Gemak staat natuurlijk helemaal bovenaan ons lijstje. Dit met een volautomatische espressomachine kan je gemakkelijk met 1 druk op de knop een heerlijke dampende espresso. Dit kopje koffie is altijd van versgemalen bonen! Hoe? Dit door de ingebouwde bonenmaler. Jouw kopje koffie kun je geheel op smaak maken door de juiste instellingen te gebruiken van de espressomachine.

TIP: ”Wil je graag de beste prijs en hoogste kwaliteit? Maak dan gebruik van deze consumentenbond beste koop! De machine is beste uit de test en vooral eenvoudig en snel! Daarnaast elke ochtend warme espresso met cremelaagje!”.  Bekijk hier De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110 – Volautomaat Espressomachine >>>

Dit heeft te maken met kopgrootte en of je hem lekker sterk wilt. Ook de maalgraad van de koffiebonen stel je zelf in; dit kan van een hele grove tot mega fijne maling.

Wat is een goede espressomachine? 

Want hoe fijner de maling, hoe intenser en sterker de smaak van je koffie zal zijn. Ook de watertemperatuur instellen is een belangrijk onderdeel, ik heb ook een artikel geschreven over de hardheid van water en wat daarvan in impact is op je smaak.

Zo smaakt elke kop koffie weer zoals jij hem het lekkerst vindt.

Elke keer weer een heerlijke Cappuccino zetten?

Wil jij graag dagelijks een cappuccino of latte macchiato zetten voor jezelf of op kantoor? Dit met een volautomatische espressomachine? Dan heb je toch echt een espressomachine nodig met melksysteem. Hiervoor zijn 3 verschillende soorten systemen, namelijk; een melkreservoir, melkslang en stoompijpje.

Waar moet je opletten?

Gebruiksgemak, want als het apparaat niet fijn in het gebruik is zul je er al snel afstand van gaan nemen. Ik let zelf altijd op de volgende elementen namelijk:

1) Waterreservoir

Hoe groter het waterreservoir, hoe minder vaak je hem hoeft bij te vullen. Dit is iets om van te voren rekening mee te houden. Vraag jezelf dus af hoeveel koppen koffie je per dag zet en hoeveel personen gebruik maken van de koffiemachine. De inhoud van een waterreservoir ligt tussen de 1,1 en 2,4 liter. Voor het zetten van 1 standaard kop koffie is ongeveer 0,2 liter water nodig. Daarbij verbruikt het koffieapparaat ook nog water voor het regelmatig doorspoelen van de leidingen.

2) Lekbakje

Het lekbakje leeg je regelmatig, zo voorkom je dat hij overstroomt. In dit geval geldt: hoe groter de lekbak, hoe minder vaak je hem hoeft te legen. Het doorspoelen van het apparaat nadat je een kop koffie hebt gezet is de grootste boosdoener. Als het spoelwater in de lekbak terecht komt raakt deze ongemerkt snel vol. Vang het water eventueel op in een beker, door deze na de zetbeurt onder de uitloop te plaatsen. Toch voorkom je zo niet dat de lekbak op een gegeven moment vol raakt, want de stoom die vrijkomt tijdens het zetten van de koffie komt ook vanaf de onderkant van de machine in de lekbak terecht.

3) Bonenreservoir

Een groot bonenreservoir hoef je minder vaak bij te vullen dan een kleiner reservoir. De grootte van een bonenreservoir ligt tussen de 120 en 500 gram, waarbij 250 gram een gemiddelde inhoud is voor een 2 persoons huishouden waar dagelijks van een kop koffie wordt genoten. In dit voorbeeld vul je de bonen zo’n 1 keer per week bij en blijven ze lekker vers. Er zijn ook espressomachines met een dubbel bonenreservoir. Zo vul je het koffieapparaat met 2 boonsoorten en wissel je af tussen verschillende koffiesmaken.

4) Heetwater functie

Zet jij ook graag een kop thee met jouw koffiemachine? Kijk dan van te voren of de espressomachine beschikt over een heetwater functie. Hiermee zet je niet alleen gemakkelijk een kopje thee, je gebruikt het hete water ook om jouw kopje voor te verwarmen. Zo koelt een espresso minder snel af.

5) Instelbaar persoonlijk gebruikersprofiel

Wil jij extra snel een kop koffie zetten, precies volgens jouw recept? Kies dan voor een espressomachine met een persoonlijk instelbaar gebruikersprofiel. De door jou samengestelde koffierecepten sla je op onder jouw profiel. Afhankelijk van het aantal instelbare gebruikersprofielen doe je dit ook voor je vriendin, moeder of opa. Stel bijvoorbeeld zelf de sterkte, hoeveelheid, temperatuur en de koffie- en melkverhouding in. Zo zet je op ieder moment van de dag jouw favoriete kop koffie met 1 druk op de knop.

Wat maakt nou lekkere koffie?

Veel mensen zoeken op bekende merken koffiebonen en zoeken naar de goedkoopste aanbiedingen. Maar als je echt het meeste uit je machine en jezelf wilt halen, dan is het erg belangrijk welke koffiebonen je gaat kopen.

Persoonlijk ben ik dus erg gecharmeerd van het merk Caffé New York. Ik vind dat je met dit ambachtelijke product kwalitatief betere én lekkerdere espresso en cappuccino maakt dan met vele andere bekende merken. Sinds 2005 is Ariën de exclusieve importeur van deze mooie Italiaanse koffie in Nederland.

TIP: ”Wil je graag de beste prijs en hoogste kwaliteit? Maak dan gebruik van deze consumentenbond beste koop! De machine is beste uit de test en vooral eenvoudig en snel! Daarnaast elke ochtend warme espresso met cremelaagje!”.  Bekijk hier De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110 – Volautomaat Espressomachine >>>

Daarbij zijn de prijzen van Caffé New York ook nog héél aantrekkelijk als je ze vergelijkt met andere premium kwaliteiten koffiebonen. Een meer dan uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding dus! Het merk is in Nederland nog vrij onbekend onder het grote publiek, maar wel bij de koffiekenners. Ze zijn trouwens ook nog test winnaar geworden van de espresso test die door het blad Feinschmecker werd georganiseerd.

Klik hier en probeer eens onze kwaliteit koffiebonen.

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart