Gebruik van de Neapolitan flip coffee pot

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 24/07/2014 door Simon.

[vc_row][vc_column][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]

Mijn eerste (te)gevaarlijke ervaring

De Napolitaan of Napolitaanse omkeerpot is een bijzonder genoeg een Franse uitvinding, ondanks dat de Italianen ook menen dat ze hem hebben uitgevonden. Zo gaat het met die dingen. Ik heb zelf nog niet geweldige ervaring kunnen opdoen met mijn Amazon.de versie van de Napolitaanse omkeerpot.

De koffie is zeker lekker en sterk die er uiteindelijk uitkomt. Alleen het grote probleem zit hem in het omkeren van het kokende water. Want de koffiepoten sluiten niet perfect op elkaar aan waardoor er erg kokend water langs de randen komt. Het voelt ook een beetje Russisch roulette met deze pot. Ondanks dat heb ik toch al heerlijke koffie ermee gezet. Echt weer andere smaak dan mijn favoriete Moka Expresso, gebruik hiervoor dezelfde koffiebonen. Ga nog wel even zoals in het filmpje een duurdere versie aanschaffen, dit is ook gelijk voor jullie gratis les `goedkoop is duurkoop.

Geschiedenis

De napoletana bestaat uit twee koffiepotten, waar der één dat met water wordt gevuld, een filter dat je erin laat zaken als het kookt gevuld met versie fijngemalen koffie, en een omgekeerde pot die op de bovenkant wordt geplaatst(zeer tricky business is bij mij).

De napoletana wordt met zijn twee koffiepottenbodemgedeelte op een milde vlam geplaatst. Wanneer het water kookt,dit merk je aan het water wat er tussen uit druppelt. Kun je de volledige koffiepot omdraaien, nu ontstaat er dus de echte koffie doordat het water langzaam door het filter loopt. Wanneer het water het koffiefilter heeft gepasseerd binnen 4/5 minuten, schroef je voorzichtig de bovenkant eraf. Dan genieten van een lekker bakkie napoletana koffie!

Als grofgemalen koffie wordt gebruikt dan krijg je een vrij milde koffie, omdat mijn koffiefilter ook grover is. Wanneer je het tot fijn poeder maalt en een Espresso Robusta koffieboon pakt, krijg je een koffie met een sterker aroma en volle smaak. Het gebruik ervan was door heel Italië verspreid, maar mijn favoriete de Moka express heeft halverwege de 20e eeuw de napoletana van zijn troon gestoten.[/vc_column_text][mk_image src=”https://koffieengezondheid.nl/wp-content/uploads/2014/06/IMG_20140612_141534.jpg” image_width=”800″ image_height=”350″ crop=”true” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=mX_OrQGFio4″ title=”

Hoe gebruik je een Napolitaanse koffiezetter

“][/vc_column][/vc_row]

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart