French Press kopen? Beste Top 5 en onmisbare tips lees je hier!

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 24/07/2020 door Simon.

De French Press, kwalitatieve koffie middels een ambachtelijk proces. Welke French Press moet je kopen voor de beste koffie? Ik leg het je uit.

Er zijn honderden manieren om heerlijke koffie te zetten. Je kunt een pistonmachine, espressomachine en zelfs een Senseo apparaat van enkele tientjes gebruiken. Heel ambachtelijk en verfijnd is de koffie uit deze machines doorgaans niet. Wie eenmaal een French Press gebruik heeft, weet het verschil maar al te goed te benoemen.

Met een French Press kun je namelijk op ambachtelijke manier kwalitatieve koffie zetten. Dat wil zeggen dat je echt het maximale uit de koffiebonen haalt. Iets wat je wel mag verwachten van een apparaat dat je koffie laat maken. De French Press is een van de weinige apparaten dat in staat is dit echt te doen.

De French Press, ook wel Cafetière genoemd, heeft de afgelopen twee jaar veel koffie liefhebbers voor zich gewonnen. We hebben de tijd om ons te verdiepen in wat koffie lekker maakt. En dan komen we toch wel heel vaak bij de French Press uit.

Hoe je het ook wil noemen, French Press of Cafetière, het apparaat is onze aandacht waard. Daarom leg ik je op deze pagina uit:

 • Wat een French Press is
 • De voor- en nadelen van de French Press
 • Wat je moet weten als je een French Press wilt kopen

Alles wat jij over de French Press moet weten, op één pagina te vinden. Lees je mee?

Wat is een French Press?

Wat is een French Press

Een French Press is een veelal kunststof koffieapparaat met een doorgaans grofmazige filter. Hierdoor komen de fijnere deeltjes door de koffie heen, wat voor de een gewenst is en voor de ander niet. Voor veel mensen is het zelfs de reden om een French Press te kopen.

Met een French Press hoef je alleen gemalen koffie en water toe te voegen (30 ml). Vervolgens roer je de inhoud goed door en voeg je nog eens (zo’n 220 ml) water toe. Roer alles nog een keer door, plaats de deksel op de French Press en na het enkele minuten te laten staan is het tijd om de magie van de French Press te ontdekken.

Je hoeft namelijk alleen nog maar de zuiger van de French Press naar beneden te duwen. Zo’n drie minuten later is je koffie klaar om gedronken te worden!

Voor- en nadelen van de French Press

Voor en nadelen van de French Press

Wie een French Press wilt kopen, doet er goed aan eerst de verschillende voor- en nadelen nader te bekijken. Alhoewel het product slechts enkele nadelen heeft, is het op veel punten niet te vergelijken met prijzige alternatieven.

Voordelen

Waar je met de meeste koffiezetapparaten elektriciteit nodig hebt, kun je de French Press overal en altijd gebruiken. Zonder elektriciteit. Het enige wat je nodig hebt is warm water!

Het kleine formaat leent zich daarnaast er uitstekend voor om overal mee naar toe genomen te worden. Op vakantie in Frankrijk of in Azië? Het maakt niet uit. De French Press past altijd in je bagage.

Daarbij wil je natuurlijk niet een half uur kwijt zijn om je kopje koffie te maken. Bij de French Press is dat gelukkig niet het geval. Met een minuut of vijf heb je, terwijl je verder nauwelijks materialen nodig hebt, ontzettend eenvoudig je koffie gemaakt.

Uiteindelijk is voor velen die een French Press kopen de prijs een belangrijke factor. Een French Press is namelijk zeer betaalbaar. En dat terwijl je er overheerlijke koffie mee kunt zetten!

Nadelen

Zelfs de beste koffieapparaten hebben nadelen. En gezien je de French Press kunt kopen vanaf enkele tientallen euro’s, kun je op enkele nadelen rekenen. Nadelen die overigens voor veel liefhebbers prima te overzien zijn.

Enkele nadelen zijn;

 • De koffie is niet zo mooi helder als je mogelijk gewend bent
 • Doordat er geen filter gebruikt wordt is de koffie vetter
 • Weinig variatie mogelijk

Waar moet je op letten bij het kopen van een French Press?

Waar moet je op letten bij het kopen van een French Press

Heb jij besloten een French Press te kopen? Mooi! Dan kunnen we nu namelijk gaan bepalen waar je op moet letten bij het kopen van een French Press.

Over het algemeen is het keuzeproces een stuk eenvoudiger dan bij andere koffiezetapparaten, simpelweg omdat de French Press doorgaans een gelijke opzet kent.

Ik adviseer je om aandacht te besteden aan de volgende aspecten:

 • Maten: je kunt een French Press in verschillende maten kopen, van 0,25 liter tot 1,5 liter. Met hoeveel mensen ben jij van plan om van de French Press gebruik te maken?
 • Vormgeving: stijlvolle French Press die prachtig in je huis staat of ben je liever zo goedkoop mogelijk uit? Design French Press modellen zijn een stuk duurder dan simpele varianten
 • Gebruiksgemak: over het algemeen zijn de meeste French Press opties gebruiksvriendelijk. Lees altijd eerst de recensies door om hier zeker van te zijn!
 • Prijs: hoeveel wil je besteden aan je nieuwe French Press? Vind je het niet erg om een dure French Press te kopen? Dan is er een stuk meer mogelijk.

Vers gemalen grove koffie erin dan heet water over de gemalen koffie even 3 minuten wachten en dan druk je de knop langzaam naar beneden. Een heerlijk bakkie koffie. Geen filters en snel klaar.

Bekijk hieronder de top 5 beste French Press kopen op dit moment. 

1. Bialetti French Press – Glas – 350 ml

Zoek jij iets dat heerlijke koffie maakt, is makkelijk schoon te maken? Deze handige Bialetti French Press – Glas – 350 ml is ontworpen voor het gemakkelijke bereiden van een heerlijke pot koffie in een korte tijd. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • handig in gebruik
 • Geen filters en snel klaar
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Leopold Vienna Koffiemaker French Press – 350 ml

Zoek jij een fijne manier om echte koffie te maken? Zet in een handomdraai een heerlijke verse kop koffie. Met deze French Press van Leopold Vienna bepaal je zelf de koffiesterkte en kooktijd. Vul de French Press met gemalen koffie, giet daarover kokend water en duw de press langzaam naar beneden. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Goede koffie voor goede prijs
 • mooi om te zien en perfect maat
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Koffiemaker French Press Luxe 600ml

Handige eens alles smaken proberen en zelf koffie maken? Vul de French Press met gemalen koffie, giet daarover kokend water en duw de press langzaam naar beneden. Wacht een paar minuten en geniet van de koffie! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Mooi vormgegeven en makkelijk uit elkaar te halen om schoon te maken
 • schenkt fijn en fraai design
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Bialetti Pressofiltro French Press – Cafetiere – 350ml

Wil je graag gebruik maken van een professionelen French press voor een scherpe prijs? Luxe cafetiere voor heerlijke koffie! De cafetiere is gemaakt van roestvrijstaal en glas. Met een inhoud van 350 maakt u zo’n 3 heerlijke verse koppen koffie. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • mooie cafetiere is een zeer goed alternatief voor de filtermachine
 • het reinigen is zeer eenvoudig en alles komt er prima af
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Koffiemaker French Press Koper 800ml

Wil jij graag hele goede, heerlijke koffie en daarnaast is het materiaal kwalitatief hoogstaand? Vul de French Press met gemalen koffie, giet daarover kokend water en duw de press langzaam naar beneden. Wacht een paar minuten en geniet van de koffie. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • koffiemaker met design uiterlijk
 • het filter niet alleen heel fijnmazig is maar ook stevig
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart