Een budget koffiemolen kopen?

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 20/02/2020 door Simon.

Een budget koffiemolen kopen?

Hoe ziet het eruit?

Vandaag voor het eerste de budget koffiemolen van Weis Koffiemolen – RVS uitgeprobeerd die ik bij Bol had besteld. Ik was zeer benieuwd want je leest overal online en ook via mijn Barista-buddys hoorde ik dat je beter niet goedkope koffiemolens kan kopen in verband met de kwaliteit van de koffiemaling en de maalschijven die erin zitten. Dit kan zeker waar zijn, maar voor mijn koffie-thuis-drinkoperatie is het echt prima.

IMG_20140802_181040

Dit voegt weer net dat extra charme toe om zelf handmatig je koffie te malen en klaar te maken. Ik was ook bij een vriend op bezoek die juist het proces interessant vond. Ik ga ook meer proberen om mijn ervaring en basis tips te delen. Bijvoorbeeld als je wilt starten wat zijn dan leuke producten om aan te schaffen prijs/kwaliteit? Wat ik nu koop zal ik bondig en eerlijk over bloggen.

Unboxing van de Weis Koffiemolen

Koffiemolen thuis gebruiken

Eerst weten hoe je zelf een Espresso zet? Lees verder. Unboxing de Weis Koffiemolen – RVS De koffiemolen is vervaardigd uit RVS (roestvrijstaal), het maalwerk is dus verstelbaar. De molen is luchtdicht gemaakt dit door een siliconen en kurk, waardoor je de koffie in de koffiemolen kan bewaren en het langer vers blijft. De molen heeft een diameter van 9 cm en is 17 cm hoog. Klein handig apparaatje dus.

  • Geschikt voor / Bestendig Vaatwasserbestendig: Nee
  • Materiaal: RVS Roestvrij staal
  • Lengte x Breedte: 7 cm
  • Hoogte: 17 cm
  • Lengte: 7 cm
  • Diameter: 9 cm
  • Gewicht: 0,6 kg

Zo ziet het Weis Koffiemolen – RVS product eruit als het nog in een te grote bol doos zit. Netjes ingepakt en alle onderdelen van RVS en hout.  Je kunt vervolgens de arm of hendel erop schroeven en je kunt nog de grofheid van de molen bepalen.

Dit wordt gedaan door het schroef gedeelte vaster of losser te maken waardoor de maling wordt afgestemd.

Thuis de Weis koffiemolen proberen

Mijn Koffiemolen Conclusie:

Leuk ‘hebbeding’, maar niet functioneel de Weis Koffiemolen – RVS, zelf kies ik echt voor de Krups! De kwaliteit is meer dan prima, eerlijk gezegd had ik dit voor deze prijs zeker niet verwacht en met de experts waarschuwingen erbij.

Ook tijdens het koffie malen heb je nog gevoel dat je niks direct kapot draait, de kwaliteit is degelijk genoeg. Ik heb al heerlijke koffie kunnen zetten bij een vriend. Het is wel meer werk dan mijn top machine de Krups Koffiemolen F203, maar dit maakt het voor mij weer iets ambachtelijk.

Maar denk jij voor ongeveer € 30,- euro een leuk apparaat te hebben binnengehaald om je koffie experimenten verder uit te breiden? Meh, het is meer een ‘show element’ dan echt functioneel, helaas.

Daarom als je toch echt veel koffie drinkt is een automatische koffiemolen van Krups nog steeds de winnaar voor mij!

Heerlijke koffiebonen proberen voor een mooie prijs, klik hier eens?

Het Koffie Proefpakket

Het Koffie Proefpakket

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart