De percolator koffie ervaring van een liefhebber? Lees het verhaal!

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 01/07/2021 door Simon.

De percolator koffie ervaring van een liefhebber? Boven een kop vertrouwde percolator koffie met opgewarmde melk overdenk ik mijn Franse koffie-ervaringen van dit jaar. Net zoals elke zomer, droomde ik daags voor vertrek van een idyllisch beeld: romantisch ontbijten in een zonnig Frans dorpje, met versgebakken croissants en daarbij een heerlijk kopje koffie.

TIP: ”Wil je ook de laagste prijs en hoogste kwaliteit hebben? Maak dan gebruik van deze best Beoordeeld Koffiebonen top 5 lijst. De koffiebonen zijn eenvoudig en voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!”. JA! IK WIL DE KOFFIEBONEN AANBIEDING >>>

De percolator Koffie ervaring

Dat ik al zes jaar lang op de eerste dag van elke zomervakantie in Frankrijk uit die droom gerukt word, veranderde ook nu weer niks aan dat beeld.

Elke zomervakantie in Frankrijk

Hoop doet leven. Hoop op cappuccino’s met sneeuwwit melkschuim, straffe espresso’s en romige latte’s. Want misschien kan het dit jaar wel, is de smaak van de lokale cafe’s verAnderd en hebben zij het licht in het koffiedik zien schijnen.

Ik sloot het niet uit, maar nam dit keer voor de zekerheid wel een nespresso-apparaat compleet met aeroccino mee in de camper. Want op de camping wakker worden zonder het vooruitzicht op een bakkie troost, dat trek ik niet.

Koffie in Goudargues

Voordat ik vertel of het Franse dorpje Goudargues, waar ik steeds weer terugkom (voor de Franse frietjes, wijntjes, de zon en de lavendelvelden), ditmaal wel mijn koffiebehoeften vervulde, vertel ik wat mij de vorige vakanties zo tegenviel: je kunt in Frankrijk vrijwel overal alle standaard koffiesoorten bestellen.

Cappuccino, koffie verkeerd (café au lait), espresso (zij noemen het standaard expresso) en ‘gewone’ koffie/americano (café). Bestellen is dus geen probleem, maar lekkere koffie krijgen is een ander verhaal.

 koffie verkeerd (café au lait) - zelfkoffiezetten

koffie verkeerd (café au lait) – zelfkoffiezetten

Let wel, ik heb het hier over klassieke Franse dorpjes en achterafstadjes, in de grote steden hebben ze genoeg hippe en minder hippe tentjes waar de koffie net zoals bij ons wordt geschonken; in de meeste gevallen prima.

In een dorpje als Goudargues is dat dus een ander verhaal. De espresso gaat nog wel, je krijgt een klein kopje donkere koffie. Wel wat bitter, en het is geen espresso waar je van geniet, maar om je ochtendbehoefte  aan cafeïne te vervullen, volstaat ie redelijk. Met het oog op maagklachten is het wel verstandig er een stukje vette croissant bij te eten.

Dan de café au lait, die je bestelt wanneer je anders een latte machiato of een koffie verkeerd zou nemen. Bij het bestellen ervan, krijg je een soepkom vol waterige koffie met koffiemelk geserveerd. Heeft, vind ik, weinig met koffie te maken. De klapper op de vuurpijl, is de cappuccino.

Zich van geen kwaad bewust, en met een vrolijk ‘voila’, zet de serveerster een grote kop op je tafeltje. Al toen ze aan kwam lopen, zag je tussen de glazen pastis op het dienblad het wit van een enorme berg slagroom. Na deze weggelepeld te hebben, komt dezelfde substantie als die van de café au lait tevoorschijn.

Heel bijzonder, maar een cappuccino kun je er natuurlijk niet in herkennen. Na veel teleurstellende ervaringen, heb ik geleerd dat een gewone café de meest veilige keuze is. Niet top, maar neutraal van smaak, geen overheersende koffiemelksmaak, en met een beetje geluk zelfs filterkoffie. 

Mijn koffie conclusie vanuit Frankrijk:

Ondanks dat ik precies wist wat me te doen stond, had ik zoals eerder gezegd, ook dit jaar weer hoop. En daarom liep ik opnieuw in de valkuil van een troebele café au lait. Om die ervaring goed te maken, dronk ik de dagen erna vertrouwde koffie uit het meegebrachte nespresso-apparaat.

Helaas waren alledrie de doosjes met cupjes al snel op en stond ik voor een dilemma: geen koffie, of genoegen nemen met een matige café?

Gelukkig was daar mijn schoonvader en zijn pot oploskoffie, waarmee ik het de rest van de vakantie uit heb kunnen zingen. Nu voor het 6e jaar op rij, is de koffie in Goudargues nog altijd niet verbeterd.

Ik vermoed dat het met de koppigheid van de Fransozen te maken heeft. Toeristen moeten het er maar mee doen, want ze komen toch wel. En ach, het heeft ook wel iets en zorgt er in ieder geval voor dat ik bij thuiskomst optimaal van mijn eigen koffie kan genieten!

Wel echt heerlijk van kwaliteit koffiebonen voor de percolator koffie, klik hier?

Groeten,

Heiko

Dit zijn de TOP 5 best koffiebonen voor thuis of op kantoor!

Dan is het nu tijd om je te laten zien, wat de beste koffiebonen zijn voor jou. Tevens lees je bij elk koffieproduct vele ervaringen van andere gebruikers.

Zo weet je exact wat je ervan kunt verwachten. Mocht je nog ergens vragen over hebben, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ik help je graag verder!

#1. L’OR Espresso Onyx Koffiebonen – 4 x 500 gram

Deze verpakking is voordeliger als bij de supermarkt in kleine verpakking.  Elke ochtend weer even zorgeloos genieten? De intense ONYX is de ultieme essentie van pure espresso: superieure, donker gebrande Arabica- en Robusta bonen zijn fijn gebrand om een uitgesproken en krachtige melange te onthullen. Lees hier alle ervaringen van andere L’OR Espresso Onyx Koffiebonen gebruikers >>>

Voordelen:

– Intens, krachtig en uitgesproken
– Voordelige koop
–  Samenspel van Arabica en Robusta bonen
– De krachtigste Smaakintensiteit op schaal 12 (1-12)

Aanbieding L'OR Espresso Onyx Koffiebonen - 4 x 500 gram

Bestel nu L’OR Espresso Onyx Koffiebonen – 4 x 500 gram voor €29,56 bij Bol.com >>>

#2. Douwe Egberts Décafé Koffiebonen – 4 x 500 gram

De meest vertrouwde koffie van Nederland gemaakt van pure kwaliteits koffiebonen, dat is voor Douwe Egberts voor staat. Douwe Egberts Décafé is het bekende en vertrouwde Aroma Rood. Met dezelfde prettige ronde smaak en dat bekende aroma, maar dan cafeïnevrij. Bekijk hier de ervaringen van andere Douwe Egberts Décafé gebruikers >>>

Voordelen:

– Geschikt voor vele soorten koffie: Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato
– Samengesteld uit Arabica en Robusta bonen
– Evenwichtig & rond & cafeïnevrij
– Goede prijs kwaliteit verhouding

Aanbieding Douwe Egberts Décafé Koffiebonen - 4 x 500 gram

 

Bestel nu Douwe Egberts Décafé Koffiebonen – 4 x 500 gram voor €24,36 bij Bol.com >>>

#3. Douwe Egberts Excellent Koffiebonen – 4 x 500 gram

De meest beste koffiebonen onder de Douwe Egberts liefhebbers. Met Excellent zet je een milde koffie met een bijzondere smaak. De 100% Arabica melange is mild gebrand waardoor fruitige en bloemige accenten boven komen in de smaak. Lees alle ervaringen van andere Douwe Egberts Excellent gebruikers >>>

Voordelen:

– Goed geschikt voor: Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato
– 100% Arabica koffiebonen
– De fruitige smaakintensiteit op schaal 5 (1-10)
Douwe Egberts Excellent Koffiebonen - 4 x 500 gram

 

Bestel nu Douwe Egberts Excellent Koffiebonen – 4 x 500 gram nu €29,56 bij Bol.com >>>

#4. Douwe Egberts Mocca Koffiebonen – 4 x 500 gram

Dit is alleen voor de mensen die écht van de volle en rijke koffiesmaak houden in de ochtend! Met Mocca zet je koffie met een volle en rijke smaak. De melange is lekker donker gebrand. Een heerlijke verleiding waarin je zelfs subtiele accenten van specerijen en cacao kunt proeven. Voor de genieter is dit het beste van het beste! Lees alle ervaringen van andere Douwe Egberts Mocca gebruikers >>>

Voordelen:

– Praktische verpakking
– 100% Arabica koffiebonen
– Vol & rijke van smaak

Aanbieding Douwe Egberts Mocca Koffiebonen - 4 x 500 gram

 

Bestel nu Douwe Egberts Mocca Koffiebonen – 4 x 500 gram nu €29,56 bij Bol.com >>>

#5. De Vurige Krijger – 100% Arabica koffiebonen 1.000 gram

Soms wil je eens wat anders dan de standaard smaak van koffie toch? Hiervoor is een onweerstaanbare vurige krijger met 100% Arabica koffiebonen. De Vurige Krijger komt van de vulkanische gronden in West-Burundi. Het zijn mooie volle koffiebonen. De smaak is vrij uniek voor Afrikaanse koffies. Hij is pittig en nootachtig van smaak. En dat allemaal omdat hij opgroeit in de vulkanische bodem. Probeer eens deze vulkanische smaak van De Vurige Krijger gebruikers >>>

Voordelen:

– Extra krachtig
– Medium gebrand
– Beter leven voor de koffieboeren

Aanbieding De Vurige Krijger - 100% Arabica koffiebonen 1.000 gram

Bestel nu De Vurige Krijger – 100% Arabica koffiebonen 1.000 gram nu €22,95 bij Bol.com >>>


De beste koffiebonen

Hierboven heb ik de TOP 5 beste en meest verkochten koffiebonen met je gedeeld. Niet alleen ik maar ook vele honderden anderen delen hun mening hierover.

Uiteraard zijn er meer goede koffiebonen verkrijgbaar. Maar mijn TOP 5 van hierboven helpt je in ieder geval bij het maken van de beste keuze voor jou!

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart