De Italiaanse koffie Lavazza

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 13/08/2014 door Simon.

[vc_row][vc_column][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]

Het merk dat ik eerst geprobeerd had met de Moka Express voordat ik een koffiemolen had van Krups is het merk Lavazza. Deze voorgemalen koffie met 100% Arabica blend, medium roasting en in een Espressoblik 250 gram  heb ik een tijdje gedronken en met best veel plezier. Kreeg hierdoor al heerlijke volle en sterke espresso met de 3-kops Bialetti. Moet ook zeggen dat de unieke 250 grams blikverpakking met afsluitdeksel nog steeds gebruik voor verse gemalen koffiemix te maken en andere mensen verse koffie te laten proberen (dit blik had een kleine deukje dus ik kreeg korting, altijd fijn).

Het Lavazza is ook een traditioneel koffiemerk wat opgezet is door Luigi Lavazza, S.p.A. hij was een een Italiaanse koffiebrander. Het bedrijf is huidig gevestigd in Turijn de grootste stad van Italië na Milaan. Ik heb recent ook de ‘forte’ de sterke roasting gekocht om te kijken hoe deze mij bevalt. Deze koffie zit in een fancy gouden blik met de naam Lavazza Quailta Oro Tin heeft zo zegt de beschrijving een intense licht zoete, ronde en zachte smaak, we gaan het proberen. Deze is te vinden bij koffiepiraat voor €4,30 euro, met de verzendkosten van €3,95 voor bezorging op het afleveradres.

Het merk Lavazza is dus opgericht door Luigi Lavazza (1859–1959), die als detailhandelaar koffie ging branden en verkopen. Tegenwoordig is Lavazza voornamelijk bekend als leverancier van espresso-koffie. Het bedrijf is marktleider in Italië en exporteert wereldwijd. Daarom is het ook bij ons in de Appie of andere supermarkten te vinden.

Conclusie:

Deze medium roasted espresso maling het is dus een prima koffie voor ons om thuis te gebruiken en het espresso potje mee te vullen. Zo krijg je voor lage prijs al beetje de smaak van Italië in je huis. Alleen eerlijk is eerlijk  zelf vers malen en verse bonen gebruiken is wel echt een smaak verschil.

[/vc_column_text][mk_image src=”https://koffieengezondheid.nl/wp-content/uploads/2014/06/IMG_20140226_153147.jpg” image_width=”800″ image_height=”350″ crop=”true” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″][/vc_column][/vc_row]

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart