De geschiedenis van Caffé New York koffiebonen

✅ Geredigeerd door
✳️ Dit artikel bevat affiliate links waarover wij een vergoeding krijgen als je iets koopt nadat je hebt geklikt.
📖 Lees meer over ons schrijfproces

Voor het laatste geüpdate op 09/01/2018 door Simon.

De geschiedenis van Caffé New York koffiebonen

Het koffiemerk Caffé New York dateert alweer van 1930, toen “sor” Ugo Incerpi de Liberty Style bar oprichtte in Montecatini Terme. De eigenaar van Bar New York, zoals de bar genoemd werd, kocht een machine om zelf koffiebonen te branden. Hierdoor kon hij zelf bepalen wat voor koffie hij zijn klanten gaf. En met succes: zelfs vanuit Florence kwamen gasten om zijn koffie te proberen.

De koffiebranderij is na de Tweede Wereldoorlog door Loretta overgenomen, de dochter van Ugo. Zij verhuisde de koffiebranderij later naar Pistoa. De bar Caffé New York is er echter nog steeds, en serveert uiteraard nog altijd die geweldige koffie. De koffiebranderij is nog steeds in de familie, en wordt nu gerund door de kinderen en kleinkinderen. Tegenwoordig leveren ze niet alleen koffiebonen in Toscane, maar ook in landen als Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Canada, Japan en uiteraard Nederland. De koffiebonen van Caffé New York zijn namelijk ook gewoon in onze webshop te verkrijgen.

Prijswinnende koffiebonen

koffiebonen - koffieengezondheid.nl

Caffé New York heeft al meerdere prijzen in de wacht mogen slepen. De koffiebonen van Caffé New York zijn dan ook origineel en oprecht, net als de familie achter de koffiebranderij, die al jarenlang de succesformule verder aan het uitbouwen zijn.

Enkele gewonnen prijzen van Caffé New York:

  • Eerste prijs bij de espresso test in het Duitse blad Feinschmecker
  • Tweede prijs bij de Espressotest van mei 2004 in het Duitse Guter Rat

Caffé New York proeven

Bij Zelfkoffiemaken.nl staan we volledig achter de heerlijke koffiebonen van Caffé New York. We importeren de bonen vers vanuit Italië, waardoor je hiermee gegarandeerd een heerlijke espresso kunt maken.

Wil je de verschillende melanges van Caffé New York eens proberen? Bestel dan hier het Caffé New York koffiebonen proefpakket. 4 verschillende smaken tegen een gereduceerd tarief, zodat je zelf kunt proeven welke het best bij je past.

 

Simon van Boven
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koffie en gezondheid
Logo
Shopping cart